Wimbledon: Η ΑΤΡ ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρχουν βαθμοί κατάταξης στο φετινό τουρνουά!

Αποφασιστική ήταν η αντίδραση της παγκόσμιας ένωσης επαγγελματιών τένις (ATP) στην απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από το φετινό τουρνουά.

Wimbledon: Η ΑΤΡ ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρχουν βαθμοί κατάταξης στο φετινό τουρνουά!

Ύστερα από αυτή την απόφαση των διοργανωτών του Wimbledon, η ΑΤΡ πήρε με τη σειρά της την απόφαση να εξαιρεθεί το βρετανικό Grand Slam από τους βαθμούς κατάταξης!

Όπερ σημαίνει ότι η παγκόσμια κατάταξη των ανδρών θα παραμείνει αμετάβλητη, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων των αθλητών που θα λάβουν μέρος σε αυτό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που παίκτες αποκλείονται για λόγους εθνικότητας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες αθλητές είχαν αποκλειστεί.

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΡ αναφέρει:

«Η ευκαιρία των παικτών οποιασδήποτε εθνικότητας να συμμετέχουν σε τουρνουά βάσει αξίας και χωρίς διακρίσεις, είναι θεμελιώδης για το Tour μας.

Η απόφαση του Wimbledon να απαγορεύσει σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι υπονομεύει αυτή την αρχή και την ακεραιότητα του συστήματος κατάταξης ATP.

Είναι επίσης ασυνεπής με τη συμφωνία μας για την κατάταξη. Αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, με μεγάλη λύπη και απροθυμία δεν βλέπουμε άλλη επιλογή παρά να αφαιρέσουμε τους βαθμούς της κατάταξης ATP από το Wimbledon για το 2022».