Η Σβιάτεκ κατέκτησε το τουρνουά στη Ρώμη

Παίζοντας πολύ καλό τένις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η Ίγκα Σβιάτεκ κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ την Τυνήσια Ζαμπέρ στον τελικό και πήρε τον τίτλο στο τουρνουά της Ρώμης

Η Σβιάτεκ κατέκτησε το τουρνουά στη Ρώμη

Επίδειξη ισχύος έκανε η Ιγκα Σβιάτεκ στον τελικό του τουρνουά της Ρώμης, επικρατώντας της Τυνήσιας Ονς Ζαμπέρ με 2-0 σετ (6-2, 6-2).

Η Πολωνή κατέκτησε το πέμπτο συνεχόμενο τουρνουά της, μετά τη Ντόχα, το Indian Wells, το Μαϊάμι και τη Στουτγκάρδη, εδραίωσε ακόμη περισσότερο τη θέση της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και φυσικά θα μπει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο Roland Garros, που αρχίζει σε μία εβδομάδα (22/5).

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η 20χρονη τενίστρια κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την πορεία της στη διοργάνωση της ιταλικής πρωτεύουσας, δεν έχασε ούτε σετ!

Το σερί της έφτασε τις 28 νίκες, καθώς παραμένει αήττητη εδώ και τρεις μήνες, από τις 16/2, όταν έχασε από τη Γελένα Οσταπένκο στο Ντουμπάι.

Από το 2000 κι έπειτα, μόνο τρεις τενίστριες έχουν πετύχει μεγαλύτερο σερί νικών: οι αδελφές Ουίλιαμς (35 η Βίνους, 34 η Σερένα) και η Βελγίδα Ζιστίν Ενάν (32).