«Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο»

Μεγάλο αφιέρωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά φιλοξενεί η ισπανική εφημερίδα El Pais, κάνοντας αναδρομή μία δυσάρεστη ιστορία του 2015, όταν παραλίγο να πνιγεί στην Κρήτη.

«Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε στο Αιγαίο»

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε 20 ετών την Κυριακή. Αλλά θα μπορούσε να πει ότι είναι …τριών. Το 2015 σχεδόν πνίγηκε στο νησί της Κρήτης και εκεί ήταν που ξαναγεννήθηκε. «Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη. Εμείς πήγαμε στη θάλασσα με τους φίλους, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες για κολύμπι. Πνιγόμουν. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι είχα πεθάνει, ένα φρικτό συναίσθημα ότι όλα τελείωσαν εκεί», θυμάται ο νεαρός Έλληνες σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ATP».

Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει τον Τσιτσιπά ως «τον τενίστα που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή και εξακολουθεί την αφήγηση του συμβάν της Κρήτης: «Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή. Ένα πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ ». Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε το δραματικό αυτό γεγονός, σαν πριν και μετά στη ζωή του. «Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου». Ένα χρόνο αργότερα, το 2016, έγινε επαγγελματίας τενίστας».

Στη συνέχεια η El Pais κάνει αναδρομή της πορείας του και σημειώνει: «Στην Ελλάδα είναι τρελοί με τον Τσιτσιπά. Οι άνθρωποι μιλούν γι 'αυτόν στους δρόμους, σχεδόν σαν να ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ακόμα τίτλους ATP. Αλλά στον κόσμο του τένις ξέρουν ήδη, ότι με μόλις 20 χρόνια, ή τρία, έχει δείξει ότι είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε».