Rome Masters: «Ίδρωσε» αλλά πέρασε ο Τσιτσιπάς, 2-1 τον Ντιμιτρόφ! (highlights)

Στους «16» του Masters της Ρώμης προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας δύσκολα του «εφτάψυχου» Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 7-6).

Rome Masters: «Ίδρωσε» αλλά πέρασε ο Τσιτσιπάς, 2-1 τον Ντιμιτρόφ! (highlights)

Αν και τα... χρειάστηκε απέναντι στον μαχητικότατο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Rome Masters το απόγευμα της Τετάρτης (11/5), επικρατώντας του αντιπάλου του με 6-3, 5-7, 7-6 (4).

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν είχε, πάντως, καμία σχέση με την εύκολη επικράτηση του Έλληνα πρωταθλητή επί του Βούλγαρου λίγες μέρες πριν στο Όπεν της Μαδρίτης, εκεί όπου ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει με... συνοπτικές διαδικασίες (6-3, 6-4).

Ο Έλληνας άσος ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο σετ το οποίο και κατέκτησε με 6-3, ενώ στο δεύτερο προηγήθηκε με 5-3 και είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι με το σκορ στο 5-4 και τον ίδιο να σερβίρει. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Ντιμιτρόφ έκανε μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 5-5 και κάπου εκεί άρχισε η... κατρακύλα.

Το 5-3 μετατράπηκε σε 5-7 με τον Βούλγαρο να κάνει και δεύτερο μπρέικ στο φινάλε του σετ κατακτώντας τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ και στέλνοντας το παιχνίδι σε τρίτο σετ. Εκεί οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 6-6, με τον Τσιτσιπά μάλιστα να σώζει ματς-πόιντ του Ντιμιτρόφ στο 5-6.

Στο τάι μπρέικ ο Στέφανος θυμήθηκε τον καλό εαυτό του πρώτου μισού του ματς, ξεφεύγοντας με 4-0 και 5-1 και παρά τις προσπάθειες του «εφτάψυχου» Ντιμιτρόφ κατάφερε να τελειώσει το σετ στο 7-4, παίρνοντας δύσκολη αλλά και δίκαιη πρόκριση. Παράλληλα, ο Τσιτσιπάς βελτίωσε περαιτέρω το ρεκόρ του απέναντι στον Βούλγαρο σε 5-1 στις νίκες.

Επόμενος αντίπαλος του Έλληνα πρωταθλητή στη φάση των «16» του Italian Open θα είναι ο Ρώσος Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος πήρε την πρόκριση επίσης δύσκολα με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-1) επί του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.