Ναδάλ: «Το σώμα μου είναι σαν παλιό αυτοκίνητο»

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε ενόψει του τουρνουά της Ρώμης και έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη του, Κάρλος Αλκαράθ.

Ναδάλ: «Το σώμα μου είναι σαν παλιό αυτοκίνητο»

Σε δηλώσεις που έκανε ο Ράφα Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τουρνουά της Ρώμης έπλεξε το εγκώμιο του Κάρλος Αλκαράθ και επίσης μίλησε για τη δική του αγωνιστική κατάσταση μετά τους τραυματισμούς του.

Αναλυτικά ο Ράφα Ναδάλ μίλησε:

Για τους τραυματισμούς που το έχουν ταλαιπωρήσει τελευταία:

«Πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Είναι η πιο δύσκολη εποχή χώματος για εμένα. Ήμουν ενάμιση μήνα εκτός, δεν μπορώ να επανέλθω αυτόματα. Το σώμα μου είναι σαν παλιό αυτοκίνητο. Παίρνει χρόνο για επανεκκίνηση. Είμαι 36 ετών, δεν είμαι 19 πια».

Για τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς:

«Με ταπεινότητα μπορώ να πω ότι όταν ο Φέντερερ, ο Τζόκοβιτς ή εγώ παίζουμε είναι καλύτερο για το τένις, γιατί είμαστε κομμάτι της ιστορίας του αθλήματος. Αλλά τώρα μεγαλώνουμε και η νέα γενιά βελτιώνεται. Το Roland Garros είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά και υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για τη νίκη».

Για τον Αλκαράθ και το γεγονός ότι κατέκτησε το τρόπαιο στο τουρνουά της Μαδρίτης:

«Αυτό που έχει κάνει ο Κάρλος δεν με εξέπληξε, δεν είναι κάτι καινούργιο. Είχε κερδίσει ήδη στο Μαϊάμι και ειλικρινά δεν είναι έκπληξη. Είμαι χαρούμενος για εκείνον, όλοι ξέρουν το επίπεδο τένις που μπορεί να παίξει και ήταν μία ιδιαίτερη εβδομάδα για εκείνον. Χαίρομαι που η χώρα μου βρήκε έναν ακόμη εκπληκτικό παίκτη, στον οποίο μπορεί να βασίζεται τα επόμενα χρόνια».

Για την αντιμετώπιση που έχει από τα ΜΜΕ ο ίδιος και ο Αλκαράθ:

«Δεν μπορώ να παραπονεθώ για το πώς μου συμπεριφέρθηκαν τα media κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Η μεταχείριση που λαμβάνει ο Κάρλος εξαρτάται από τα αποτέλεσμα που πετυχαίνει στο γήπεδο και η συμπεριφορά του στους ανθρώπους γύρω του, ειδικά σε θαυμαστές και δημοσιογράφους. Νομίζω πως ο Κάρλος είναι καλό παιδί».