Madrid Open: Νικητής ο Ζβέρεφ στη μάχη με τον Τσιτσιπά (vids)

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επιβλήθηκε του Στέφανου Τσιτσιπά με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2) και πέρασε στον τελικό του Madrid Open. Αντίπαλός του εκεί θα είναι ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος νωρίτερα σόκαρε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον έτερο ημιτελικό!

Madrid Open: Νικητής ο Ζβέρεφ στη μάχη με τον Τσιτσιπά (vids)

Μετά το 2018 και το 2021, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ προκρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Madrid Open. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρότι έδωσε σπουδαία μάχη, δεν κατάφερε να σταματήσει τον Γερμανό, που προκρίθηκε με 6-4, 3-6, 6-2 στον μεγάλο τελικό.

Εκεί θα βρει απέναντί του το παιδί-«θαύμα» του παγκόσμιου τένις, τον 19χρονο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος νωρίτερα είχε σοκάρει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον έτερο ημιτελικό.

Οι δύο τενίστες ξεκίνησαν... χέρι-χέρι μέχρι το 4-4 του πρώτου σετ, σερβίροντας εκπληκτικά αμφότεροι. Σε εκείνο το σημείο ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε κακό σέρβις γκέιμ, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να πάρει προβάδισμα και να κλείσει το σετ αμέσως μετά στο δικό του σερβίς.

Χαρακτηριστικό του αγώνα στα δύο πρώτα σετ ήταν το καταπληκτικό σερβίς και από τους δύο αθλητές, με τον Ζβέρεφ μάλιστα να τελειώνει το δεύτερο έχοντας 100% κερδισμένους πόντους στο δεύτερο σερβίς του.

Λίγο πριν το τέλος του σετ, δε, το παιχνίδι ήταν σε απόλυτη ισορροπία, όπως φαίνεται και στο παρακάτω στατιστικό, το οποίο δείχνει ότι οι αριθμοί των δύο αντιπάλων ήταν σχεδόν πανομοιότυποι (!):

Νικητής, ωστόσο, του δεύτερου σετ ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πλήρωσε τον Γερμανό με το ίδιο... νόμισμα, αφού με το σκορ στο 4-3 υπέρ του «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του και στη συνέχεια έκλεισε το σετ στο αμέσως επόμενο γκέιμ. Τα πάντα θα κρίνονταν στο τρίτο σετ της σπουδαίας αναμέτρησης!

Εκεί ο Ζβέρεφ βρέθηκε νωρίς-νωρίς σε θέση ισχύος. Στο πρώτο κιόλας σέρβις-γκέιμ του Στέφανου (με το σκορ στο 1-0 για τον Γερμανό), βρήκε δύο ευκαιρίες για μπρέικ (15-40) και παρότι ο Έλληνας άσος «έσβησε» την πρώτη, δεν τα κατάφερε και στη δεύτερη. Ο Ζβέρεφ έκανε το 2-0, πήρε και το επόμενο γκέιμ στο δικό του σερβίς και βρέθηκε αίφνης με προβάδισμα 3-0.

Στο αμέσως επόμενο γκέιμ προέκυψε ένταση, όταν ο διαιτητής του αγώνα έδωσε προειδοποίηση στον Τσιτσιπά για οδηγίες (coaching) που έλαβε από τον πατέρα και εκ των προπονητών του, Απόστολο. Ο Στέφανος διαμαρτυρήθηκε, ζητώντας από τον διαιτητή «να κάνει το ίδιο και με τον αντίπαλό του, εφόσον θέλει να παίζει σύμφωνα με τους κανόνες».

Πλέον ο Τσιτσιπάς έπρεπε να βρει τουλάχιστον ένα μπρέικ για να παραμείνει «ζωντανός» στο ματς. Δεν τα κατάφερε και όχι μόνο αυτό, αλλά με το σκορ στο 5-2 και τον Έλληνα πρωταθλητή στο σερβίς ο Ζβέρεφ έκανε νέο «σπάσιμο» και τελείωσε το παιχνίδι στο 6-2, έτσι θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο στη Μαδρίτη.