Σερβίς για την «Πίστη»

Το ελληνικό τένις ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη σπουδαία πορεία που συνεχίζουν να χαράζουν τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη. Ένα από τα ονόματα που δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει στο μέλλον είναι και αυτό της Νικόλ Νικολή. 

Σερβίς για την «Πίστη»

Η μόλις 17χρονη αθλήτρια του τένις πραγματοποιεί φιλόδοξες εμφανίσεις υπό τις οδηγίες της έμπειρης και επιτυχημένης προπονήτριας Άννας Γερασίμου. Εκτός του ταλέντου της, η Νικολή ξεχωρίζει και για τη σπουδαία ιδέα που κατάφερε να υλοποιήσει. Συγκεκριμένα, και ύστερα από δική της πρωτοβουλία, θα διεξαχθεί την Κυριακή στο ΟΑΚΑ φιλικό τουρνουά με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου «Πίστη» που υποστηρίζει τα παιδιά με καρκίνο. Η νεαρή αθλήτρια και η προπονήτριά της μίλησαν στο «ΦΩΣ» για την ιδέα της διοργάνωσης αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της Νικόλ.

Νικόλ, πες μας λίγα λόγια για το τουρνουά…

Πρόκειται για έναν αγώνα επίδειξης (διπλό μικτό) και σκέφτηκα να αποτελείται η κάθε ομάδα από έναν παλιό και έναν νέο Έλληνα πρωταθλητή. Από τη μία πλευρά θα είναι η Άννα Γερασίμου με τον Μάρκο Καλοβελώνη και από την άλλη θα παίζει η Έλενα Χριστοφή με τον Θοδωρή Αγγελίνο. Το τουρνουά θα γίνει στο κεντρικό γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ την Κυριακή στις 11.00 και η τιμή του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα δώδεκα ευρώ. Τα έσοδα θα πάνε αποκλειστικά για τους σκοπούς του συλλόγου «Πίστη» που ανήκει στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και υποστηρίζει τα παιδιά με καρκίνο. Θα έχουμε και χορηγούς που με τη σειρά τους θα δωρίσουν χρήματα, ενώ οι διοργανωτές θα κληρώσουν και μία ρακέτα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Πώς σου γεννήθηκε η ιδέα του συγκεριμένου εγχειρήματος;

Το καλοκαίρι συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών που βοηθούσε στη διάγνωση και στη θεραπεία του παιδικού καρκίνου. Όλη αυτή η εμπειρία με ευαισθητοποίησε ως προς τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο και ήθελα να σκεφτώ έναν τρόπο να τους βοηθήσω μέσα από το τένις, το οποίο είναι ένα άθλημα που αγαπώ και το ακολουθώ τα τελευταία χρόνια.

Πόσα χρόνια παίζεις τένις;

Στα 7 ξεκίνησα την ενασχόλησή μου και τώρα είμαι 17.

Σκέφτεσαι να ασχοληθείς και επαγγελματικά;

Οι βλέψεις μου είναι να πάω στην Αμερική μέσω του τένις και να το συνδυάσω με τις σπουδές μου.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Στόχος είναι το πανεπιστήμιο και όσον αφορά το τένις βγήκα δεύτερη στο διπλό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τώρα έχουμε το Σχολικό Πρωτάθλημα που ξεκινά στις 9 Μαΐου. Μετά ακολουθεί το Πανελλήνιο γυναικών και αργότερα θα συμμετάσχω σε διεθνή τουρνουά, εκεί όπου θέλω σιγά σιγά να προχωράω περισσότερο.

Έμεινες ικανοποιημένη από την πορεία σου στο Πανελλήνιο;

Στο μικτό, όπως προείπα, βγήκα δεύτερη και στα μονά έφτασα μέχρι τους «16». Από την πορεία μου στα διπλά έμεινα ικανοποιημένη, αλλά στο μονό θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα.

Από την πλευρά της η άλλοτε σπουδαία πρωταθλήτρια και νυν προπονήτρια τένις Άννα Γερασίμου αναφέρθηκε στην ιδέα της αθλήτριάς της, εκθειάζοντας τον χαρακτήρα της.

Πώς σου φάνηκε η ιδέα της Νικόλ για το τουρνουά;

Η ιδέα της και μόνο δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς της. Με χαρά θέλουμε όλοι μας να βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν χρήματα για το σωματείο που χρειάζεται οικονομική ενίσχυση. Προσπαθούμε και εμείς να καλέσουμε όσο πιο πολύ κόσμο μπορούμε για να βοηθήθουμε με τη σειρά μας όσο γίνεται.

Αγωνιστικά πώς την αξιολογείς;

Η Νικόλ είναι ένα κορίτσι 17 χρόνων, θα τη χαρακτήριζα χαρισματική, φιλάνθρωπη και προσπαθεί καθημερινά στο τένις να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται. Επίσης, είναι πολύ καλή μαθήτρια, οπότε στα πλάνα της είναι να φύγει στο εξωτερικό για να σπουδάσει. Με τη σειρά μου προσπαθώ όσο γίνεται μέσω του τένις να τη βοηθήσω να το πετύχει.