Ο τελευταίος νικηφόρος πόντος του Τσιτσιπά στο Τορόντο(vid)

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Rogers Cup και περιμένει τον νικητή του ημιτελικού Ναδάλ-Κατσάνοφ

Ο τελευταίος νικηφόρος πόντος του Τσιτσιπά στο Τορόντο(vid)

"It never gets easier, you just get better" (ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο, εσύ απλά γίνεσαι καλύτερος") έγραψε μετά το τέλος του ημιτελικού ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έκανε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι στο Τορόντο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα γιορτάσει τα 20α γενέθλιά του στο κορτ του Τορόντο παίζοντας τον τελικό του Ρότζερς Καπ!

Είναι ο πρώτος του τελικός σε τουρνουά 1.000 βαθμών, που θα τον φέρει στο Νο15 του κόσμου, μετά την εντυπωσιακή νίκη του επί του Κέβιν Άντερσον, Νο 6 του κόσμου, με 2-1 σετ (6-7 (4), 6-4, 7-6 (7)).
Ο Τσιτσιπάς έχασε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ με 7-6, παρότι ήταν μπροστά με 6-5 στα γκέιμ και στο τάι μπρέικ προηγήθηκε με 4-1. Πήρε το δεύτερο σετ με 6-4, ανεβάζοντας την απόδοσή του και στο τρίτο σετ έγινε μεγάλη μάχη.

Στο ένατο γκέιμ με το σκορ 4-4 ο Τσιτσιπάς έχασε και πάλι την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα, παρότι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Άντερσον το κέρδισε, προηγήθηκε με 5-4 και ο Τσιτσιπάς είχε το σερβίς για να αποτρέψει την ήττα του. Και το έκανε! Ισοφάρισε σε 5-5 και έδωσε συνέχεια στο θρίλερ…
Ο Άντερσον έδειξε στο 11ο γκέιμ γιατί είναι το Νο6 στον κόσμο, πήρε το προβάδισμα με 6-5, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα και έστειλε και το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί έφτασε στο 6-4, είχε διπλό ματς πόιντ, αλλά ο Άντερσον δεν τα παράτησε. Ισοφάσισε σε 6-6 και είχε αυτός το ματς πόιντ (7-6), αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε (7-7) και με άσο πήρε πάλι το προβάδισμα (8-7) και τελικά το σετ με 9-7 σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες!

Στον μοναδικό μέχρι τώρα τελικό της καριέρας του σε μια ATP διοργάνωση, τον περασμένο Απρίλιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πάλι απέναντι στον Ναδάλ. Ήταν στο όπεν της Βαρκελώνης κι έχασε από τον πολυνίκη του συγκεκριμένου τουρνουά με 2-0 σετ. Και εκεί, για να φτάσει στον τελικό, είχε αποκλείσει τρεις τενίστες του «top-20».

Δείτε το τελευταίο πόντο του συγκλονιστικού ματς: