Monte Carlo Masters: Πρώτος τελικός για Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, 2-1 τον Ντιμιτρόφ (vids)

Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα επικράτησε του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-3) και προκρίθηκε στον τελικό του Monte Carlo Masters για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Monte Carlo Masters: Πρώτος τελικός για Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, 2-1 τον Ντιμιτρόφ (vids)

Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα απέδειξε ότι η προ λίγων ημερών νίκη του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις και στον πρώτο ημιτελικό του Monte Carlo Masters κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο 22χρονος Ισπανός (με εβραϊκές και ρωσικές ρίζες) έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα στον έμπειρο Βούλγαρο για να αναδειχθεί τελικά νικητής με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-3) και να πάρει για πρώτη φορά στην καριέρα του το εισιτήριο για τελικό ενός τουρνουά Masters!

Για να το καταφέρει, βέβαια, χρειάστηκε υπερπροσπάθεια, με τον αγώνα να διαρκεί 2 ώρες και 44 λεπτά! Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Νταβίντοβιτς-Φοκίνα επί του Ντιμιτρόφ σε ισάριθμες συναντήσεις τους σε επαγγελματικό επίπεδο, μετά την περσινή επικράτησή του στο Masters της Ρώμης.

Πλέον ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα περιμένει τον νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον «δικό μας» Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, προκειμένου να μάθει ποιον εκ των δύο θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/4).