Monte Carlo Masters: «Σίφουνας» στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς, νίκη με ανατροπή επί του Σβάρτσμαν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, τον οποίο νίκησε με 2-1 σετ  και ανατροπή (6-2, 6-7, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters! Αντίπαλός του στους «4» ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Monte Carlo Masters: «Σίφουνας» στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς, νίκη με ανατροπή επί του Σβάρτσμαν

Μετά από μία συγκλονιστική αναμέτρηση, ο Στέφανος Τσίτσιπάς πήρε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή, επικρατώντας του Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 2-1 (6-2, 6-7, 6-4). Πήρε έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά του, όπου θα βρεθεί κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν φανταστικός. Με ελάχιστα αβίαστα λάθη και «σπάζοντας» το σερβίς του Σβάρτσμαν όποτε... ήθελε, έφτασε εύκολα και δικαιότατα στο 6-2, κάνοντας ονειρεμένο ξεκίνημα και βάζοντας βάσεις νίκης.

Το αυτό και στο δεύτερο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να προηγείται 5-2 απέχοντας μόλις ένα γκέιμ από τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά. Κάπου εκεί όμως ήρθαν τα πάνω-κάτω... Ο Σβάρτσμαν, γνωστός για το μαχητικό του πνεύμα, μείωσε σε 5-3 και γέμισε αμφιβολίες τον Στέφανο, για τον οποίο ξαφνικά σαν να έσβησε ο... διακόπτης.

Ο Αργεντινός ξεκίνησε ένα απίστευτο σερί από το πουθενά, κερδιζοντας σε κάποιο σημείο του σετ 11 συνεχόμενους πόντους (!) απέναντι σε έναν αγνώριστο Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε αίφνης το ένα λάθος μετά το άλλο, ακόμα και από τη θέση του σερβίς -δύο διπλά λάθη και ένα foot fault-!

Ως αποτέλεσμα, ο βραχύσωμος Αργεντινός ισοφάρισε σε 5-5 ξεκινώντας ουσιαστικά το σετ από την αρχή. Σε εκείνο το σημείο ο Έλληνας άσος... ξύπνησε από τον ανεξήγητο λήθαργο τριών σερί γκέιμ και κράτησε το σερβίς του. Ο Σβάρτσμαν έκανε το ίδιο στο δικό του και το σετ οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ.

Εκεί ο Αργεντινός έκανε... πάρτι, καθώς προηγήθηκε με 6-1 εκμεταλλευόμενος συνεχόμενα λάθη του Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε ξανά διπλό σφάλμα από τη θέση του σερβίς. Με πέντε σετ πόιντ στη διάθεση του ο Σβάρτσμαν ήταν σχεδόν απίθανο να μην κερδίσει το σετ, όπως και έκανε με τελικό σκορ στο τάι μπρέικ 7-3.

Στο τρίτο σετ ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει με 4-0, όμως κατάφερε να επιστρέψει και να πάρει έξι συνεχόμενα γκέιμς για να φτάσει σε μια απίστευτη νίκη-πρόκριση.