Μπόρις Μπέκερ: Κατηγορείται για δόλια πτώχευση

Ο Μπόρις Μπέκερ κατηγορείται ότι δεν προχώρησε στην ρευστοποίηση περιουσιακών του στοιχείων, περιλαμβανομένων τροπαίων του από παγκόσμια τουρνουά, προκειμένου να αποπληρώσει τις οφειλές του

Μπόρις Μπέκερ: Κατηγορείται για δόλια πτώχευση

Ένοχο για τέσσερις κατηγορίες που συνδέονται με την πτώχευσή του έκρινε βρετανικό δικαστήριο τον θρύλο του γερμανικού τένις, Μπόρις Μπέκερ.

Κατηγορείται ότι δεν προχώρησε στην ρευστοποίηση περιουσιακών του στοιχείων, περιλαμβανομένων τρόπαιών του από παγκόσμια τουρνουά, προκειμένου να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Ο κάτοχος έξι Grand Slam τίτλων συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για απόκρυψη περιουσίας αξίας πολλών εκατομμυρίων, μεταξύ της οποίας και δύο τρόπαια Wimbledon, για να αποφύγει την αποπληρωμή των χρεών του.

Ο πρώην Νο.1 τενίστας στον κόσμο κήρυξε πτώχευση τον Ιούνιο του 2017 για ένα απλήρωτο δάνειο άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών που αφορούσε ακίνητο στη Μαγιόρκα.

Ο Γερμανός αντιμετωπίζει κίνδυνο φυλάκισης μέχρι και 7 ετών, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Η πλευρά του ανέφερε ότι τα οικονομικά του διαχειρίζονταν μία σειρά από σύμβουλοι, γεγονός που έφερε χωρίς τη δική του ευθύνη τα λάθη στις σχετικές δηλώσεις στις αρμόδιες αρχές. Παρόλα αυτά, η απόφαση ήταν εναντίον του.