Miami Open: Στον τελικό Σφιόντεκ και Οσάκα

Ίγκα Σφιόντεκ και Ναόμι Οσάκα θα αναμετρηθούν στον τελικό του Miami Open. 

Miami Open: Στον τελικό Σφιόντεκ και Οσάκα

Ασταμάτητη είναι η Ίγκα Σφιόντεκ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Miami Open. Η 20χρονη Πολωνή πρωταθλήτρια επικράτησε με 6-2, 7-5 και απέκλεισε την Τζέσικα Πέγκουλα. Η Σφιόντεκ θα δώσει τη μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου του τουρνουά της Φλόριντα κόντρα στην Ναόμι Οσάκα.

Να σημειωθεί πως η Σφιόντεκ έφθασε τις 16 συνεχόμενες νίκες και έχει εξασφαλίσει ήδη την άνοδό της στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη Δευτέρα. Αν η Σφιόντεκ καταφέρει να κατακτήσει το Μαϊάμι, θα γίνει μόλις η τέταρτη τενίστρια στην ιστορία που κερδίζει το «Sunshine Double» (Miami Open, Indian Wells) μετά τις Στέφι Γκραφ (1994, 1996), Κιμ Κλάιστερς (2005) και Βικτόρια Αζαρένκα (2016).

Από την πλευρά της η Οσάκα προκρίθηκε σε τελικό WTA διοργάνωσης μετά από 13 μήνες. Η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια κέρδισε με σπουδαία ανατροπή την χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μπελίντα Μπέντσιτς με 4-6, 6-3, 6-4, και προκρίθηκε στον 1ο της τελικό στο Μαϊάμι και συνολικά 11ο της καριέρας της. Από το Φεβρουάριο του 2021 έχει να αγωνιστεί σε τελικό μεγάλου τουρνουά η πρώην Νο 1 και νυν Νο 77 τενίστρια του κόσμου. Τότε, είχε κατακτήσει το Open της Αυστραλίας.