Αλκαράθ: «Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Κάρλος Αλκαράθ και έμεινε εκτός προημιτελικών του Miami Open. Το νέο αστέρι του παγκόσμιου τένις επέστρεψε από το 2-5 του 1ου σετ, κέρδισε 11 από τα επόμενα 14 γκέιμ του αγώνα και απέκλεισε τον Έλληνα πρωταθλητή και Νο3 του ταμπλό στο Μαϊάμι.

Αλκαράθ: «Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο»

Μετά το ματς, ο Αλκαράθ μίλησε για τη «μάχη» του με τον Τσιτσιπά: «Ηταν πραγματικά πολύ δύσκολο. Έπαιζε απίστευτα στο ξεκίνημα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πάλεψα μέχρι την τελευταία μπάλα στο 1ο σετ για να επιστρέψω στον αγώνα. Ήξερα ότι ο Στέφανος είναι ένας παίκτης που πάντα ψάχνει το φόρχαντ. Προσπάθησα με 2-3 χτυπήματα να ανοίξω το παιχνίδι και μετά να επιτεθώ με το μπάκχαντ στην ευθεία στο φόρχαντ του Τσιτσιπά. Ηταν μια μεγάλη νίκη».

Ο 18χρονος Ισπανός έφτασε έτσι τις πέντε νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια κόντρα σε παίκτες της πρώτης 10άδας και έγινε ο μόλις 2ος νεαρότερος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο, μετά τον Ράφα Ναδάλ (2005).

Συγκεκριμένα, ο Αλκαράθ έφτασε την 5η νίκη του κόντρα σε Top-10 παίκτη σε ηλικία 18 ετών, 10 μηνών και 24 ημερών, μόλις 12 ημέρες μεγαλύτερος από τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος το σημείωσε σε ηλικία 18 ετών, 10 μηνών και 12 ημερών.