Ρότζερ Φέντερερ: Δωρίζει μισό εκατομμύριο δολάρια για την εκπαίδευση των παιδιών της Ουκρανίας

Ο Ρότζερ Φέντερερ, μέσω του ομώνυμου ιδρύματος που διατηρεί, θα προσφέρει 500.000 δολάρια για την εξασφάλιση της σχολικής εκπαίδευσης των παιδιών της Ουκρανίας.

Ρότζερ Φέντερερ: Δωρίζει μισό εκατομμύριο δολάρια για την εκπαίδευση των παιδιών της Ουκρανίας

Η φιλανθρωπική δράση του Ρότζερ Φέντερερ είναι πασίγνωστη εδώ και χρόνια και φυσικά ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον Ελβετό βιρτουόζο του τένις.

Μέσω του διαδικτύου ο «μαέστρος» τόνισε πως θα διαθέσει το ποσό του μισού εκατομμυρίου δολαρίων, προκειμένου να βοηθήσει στην εξασφάλιση της σχολικής εκπαίδευσης των παιδιών της Ουκρανίας.

Για τη δωρεά, η οποία θα γίνει μέσω του «Roger Federer Foundation», o Φέντερερ τόνισε:

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία τρομάζει εμένα και την οικογένειά μου. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες εξαιτίας του πόνου αθώων ανθρώπων. Ας υπερασπιστούμε την ειρήνη.

Πρώτα απ' όλα, θέλω να βοηθήσω τα παιδιά με την υποστήριξή μου. Επί του παρόντος περίπου 6 εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας δεν πηγαίνουν σχολείο. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Θέλουμε να τα υποστηρίξουμε στην καταπολέμηση αυτής της εξαιρετικά τραυματικής εμπειρίας. Θα παρέχουμε υποστήριξη σε παιδιά από την Ουκρανία. Μέσω του Roger Federer Foundation, θα υποστηρίξουμε το War Child Holland δωρίζοντας 500.000 για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά της Ουκρανίας θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους».