Τένις: Νέα πρωτοβουλία για την στήριξη της Ουκρανίας

Ο κόσμος του τένις ενώθηκε και προβαίνει σε ακόμη μια πρωτοβουλία για την στήριξη της Ουκρανίας εν μέσω της ρωσικής εισβολής. 

Τένις: Νέα πρωτοβουλία για την στήριξη της Ουκρανίας

Με κοινή τους γραπτή δήλωση η ATP, η WTA, η ITF και τα 4 Grand Slam (Australian Open, Wimbledon, Roland-Garros, US Open) ανακοίνωσαν την Τρίτη (08/03) μια πρωτοβουλία τους για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

H προσπάθεια των επτά «μεγάλων δυνάμεων» του τένις ονομάζεται «Tennis plays for peace», δηλαδή «Το τένις παίζει για την ειρήνη» και θα δραστηριοποιηθεί για τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κάθε ένας από τους παραπάνω οργανισμούς δώρισε από 100 χιλάδες δολάρια, παρακινώντας το κοινό για επιπλέον δωρεές προκειμένου να ενισχύσει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Παράλληλα, θα υπάρξει στήριξη και στο Global Giving’s Ukraine Crisis Relief Fund, το οποίο θα παρέχει άμεση βοήθεια σε όλη την περιοχή, καθώς και στην Ουκρανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.

Οι επτά οργανισμοί εξέφρασαν την στήριξη τους προς την Ουκρανία και στα κοινωνικά δίκτυα, προσθέτοντας στις εικόνες προφίλ τους τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Τέλος, θα διανεμηθούν κορδέλες για τους παίκτες ATP και WTA που θα φορεθούν στο επερχόμενο τουρνουά BNP Paribas Open στο Indian Wells.

Αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις του Tennis Plays for Peace που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.