Γιαστρέμσκα: «Στην Ουκρανία όλα τα χρήματα του Lyon Open» (pics)

Συγκλονίζει η Νταϊάνα Γιαστρέμσκα, η οποία, όπως δήλωσε, θα δωρίσει τα χρήματα που κέρδισε από την πορεία της στη Λιόν στην Ουκρανία.

Γιαστρέμσκα: «Στην Ουκρανία όλα τα χρήματα του Lyon Open» (pics)

Η απροσδόκητη πορεία της Νταγιάνα Γιαστρέμσκα ως τον τελικό του Lyon Open έληξε χθες με ήττα, αλλά η Ουκρανή είπε ότι θα δωρίσει το χρηματικό έπαθλό της για να βοηθήσει τη χώρα της, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας.

Η Γιαστρέμσκα, η οποία έχει κερδίσει τρεις τίτλους WTA, έφυγε από την Ουκρανία με τη μικρότερη αδερφή της με τη βοήθεια των γονιών τους λίγες μέρες μετά την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, έχοντας περάσει δύο νύχτες σε ένα υπόγειο πάρκινγκ, πριν το ταξίδι τους. Η 21χρονη πήρε το πρώτο σετ κόντρα στην Κινέζα, Ζανγκ Σουάι, πριν χάσει με 3-6 6-3 6-4.

«Το χρηματικό έπαθλο που κέρδισα εδώ θα δώσω στο Ουκρανικό Ίδρυμα για να υποστηρίξω την Ουκρανία», είπε η Γιαστρέμσκα, η οποία τύλιξε τη σημαία της χώρας της στους ώμους της, κατά την απονομή του τροπαίου.

«Αν με παρακολουθούν οι Ουκρανοί, θέλω να πω ότι είστε πολύ δυνατοί, έχετε καταπληκτικό πνεύμα και προσπάθησα να παλέψω για την Ουκρανία. Θέλω να πω ευχαριστώ σε κάθε άτομο που είναι στο πλευρό της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

«Αγαπημένη μου Ουκρανία, ήθελα πολύ να κερδίσω για σένα», έγραψε επίσης η Γιαστρέμσκα, πρώην νούμερο 21 του κόσμου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 103η κατάταξη, στο προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μετά την ήττα της στη Λιόν. «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό όλη αυτή την εβδομάδα γιατί αυτό κάνουν οι Ουκρανοί!»