Ακυρώθηκαν όλα τα τουρνουά ATP, WTA και ITF στην Ρωσία!

Από κοινού οι Ομοσπονδίες ATP, WTA και ITF έκαναν γνωστό με ανακοίνωσή τους πως δεν θα διεξαχθεί κανένα τουρνουά στην Ρωσία μέχρι νεωτέρας!

Ακυρώθηκαν όλα τα τουρνουά ATP, WTA και ITF στην Ρωσία!

Οι τρεις μεγάλες Ομοσπονδίες του τένις, ATP, WTA και ITF, ανακοίνωσαν από κοινού, πως δεν θα διεξαχθεί κανένα επαγγελματικό τουρνουά στην Ρωσία μέχρι νεωτέρας λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία!

Από εκεί και πέρα, οι Ρώσοι, αλλά και οι Λευκορώσοι αθλητές, δεν θα αγωνίζονται από εδώ και στο εξής με τις σημαίες των χωρών τους, αλλά θα συμμετέχουν ως ουδέτεροι. Παράλληλα, τόσο η Ρωσία όσο και η Λευκορωσία δεν θα αγωνίζονται στα εθνικά τουρνουά (Davis Cup, Fed Cup).

Στην μακροσκελή ανακοίνωσή τους, ATP, WTA και ITF, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις συνέπειές της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλυτικά τα μέτρα που πήραν οι Ομοσπονδίες:

  • Η ΑΤΡ και η WTA αποφάσισαν την μέχρι νεωτέρας αναβολή του το combined τουρνουά της Μόσχας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο.
  • Η ITF αποφάσισε να αναστείλει τις ιδιότητες μελών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και της Λευκορωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και να αποσύρει τις συμμετοχές τους από τις εθνικές διοργανώσεις. Φυσικά, ακυρώνονται και όλα τα ITF τουρνουά που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν σε Ρωσία και Λευκορωσία.
  • Από εδώ και στο εξής, θα επιτρέπεται μεν να αγωνίζονται στα τενιστικά events οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, όμως, δεν θα αγωνίζονται κάτω από τη σημαία και το όνομα των χωρών τους.