Qatar Open: Στον τελικό η τρομερή Κονταβέιτ

Στον τελικό του Qatar Open προκρίθηκε η Ανέτ Κονταβέιτ με 2-0 (6-1, 6-4) επί της Γελένα Οσταπένκο.

Qatar Open: Στον τελικό η τρομερή Κονταβέιτ

«Φρένο» στην εξαιρετική πορεία της Γελένα Οσταπένκο έβαλε η Ανέτ Κονταβέιτ.

Η 26χρονη τενίστρια από την Εσθονία σταμάτησε το σερί των 9 νικών της Λετονής, τη νίκησε άνετα με 2-0 (6-1, 6-4) και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Qatar Open, όπου θ΄ αντιμετωπίσει την Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία με τη σειρά της απέκλεισε με straight σετ τη Μαρία Σάκκαρη.

Το νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, καταγράφει μία τρομερή πορεία εδώ και περίπου 6 μήνες και θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο WTA στην καριέρα της σε 1000άρι τουρνουά!

Μόλις 69 λεπτά χρειάστηκε η Κονταβέιτ για να νικήσει το νο13 του κόσμου και θα έχει την ευκαιρία να πάρει το δεύτερο σερί τρόπαιο, μετά από εκείνο που κατάκτησε πρόσφατα στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης (500άρι), όπου επιβλήθηκε της Μαρίας Σάκκαρη.

Η Εσθονή θα παίξει για 14η φορά στην καριέρα της σε τελικό WTA, ο οποίος προμηνύεται συγκλονιστικός, καθώς απέναντί της θα βρεί άλλη μία πολύ φορμαρισμένη τενίστρια, την 20χρονη Σφιόντεκ.

Από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα η Κόνταβεϊτ μετρά 6-1 σε τελικούς WTA διοργανώσεων, κάτι που επιβεβαιώνει πως αυτή την περίοδο είναι η πιο φορμαρισμένη στον κόσμο!