Τουρνουά Ακαπούλκο: Δύσκολη πρόκριση για τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκανε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση στην αναμέτρηση με τον Λάσλο Τζέρε αλλά κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη (200ή) σε δύο κλειστά σετ με 7-6(7), 7-6(4) και να πάρει το εισιτήριο για το 2ο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης.

Τουρνουά Ακαπούλκο: Δύσκολη πρόκριση για τον Τσιτσιπά

Το Νο3 του ταμπλό, υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη αλλά πήρε τους κρίσιμους πόντους στο ματς, ολοκληρώνοντας τη δύσκολη νίκη του σε 2 ώρες και 13 λεπτά αγώνα, στο τελευταίο ματς της Τρίτης στο Ακαπούλκο.

Ο Στέφανος ανέτρεψε το προβάδισμα με 5-3 games του Τζέρε στο εναρκτήριο σετ ενώ έσωσε και δύο set points του Σέρβου, ένα στο 5-4 και ένα στο tie break (7-6). Τελικά, με τρεις συνεχόμενους πόντους στο breaker κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στα σετ.

Στο 2ο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγούνταν από το ξεκίνημα με break (1-0), όμως δεν κατάφερε να σερβίρει στο 5-4 για τη νίκη, μπαίνοντας σε περιπέτειες. Χρειάστηκε ένα δυνατό ξεκίνημα στο tie break για να φτάσει στο 6-2 και τελικά να φτάσει στην αγχωτική νίκη με 7-4.

Στο 2ο γύρο του πολύ δυνατού τουρνουά στο Μεξικό, ο 22χρονος πρωταθλητής μας θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Γουλφ-Σονέγκο.