Τζόκοβιτς: «Θα παίζω όπου με αφήνουν!»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση στο τουρνουά του Ντουμπάι και σε συνέντευξη του μίλησε για τα επόμενα Όπεν όπου θα συμμετάσχει, αλλά και για το περιβόητο ζήτημα του (μη) εμβολιασμού του.

Τζόκοβιτς: «Θα παίζω όπου με αφήνουν!»

Αναλυτικά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για...

Την επιστροφή στις προπονήσεις μετά την Αυστραλία: «Άρχισα να προπονούμαι μετά από 10 μέρες αφότου επέστρεψα στο σπίτι. Έκανα αερόβια άσκηση, αλλά τένις παίζω τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες. Δεν ήταν δύσκολο για μένα να πιάσω τη ρακέτα και να προπονηθώ. Γνώριζα πως θα ερχόμουν στο Ντουμπάι, είχα αυτό τον στόχο στο μυαλό μου και ήταν ευκολότερο να δουλέψω. Μετά την Αυστραλία είχα πολλά στο κεφάλι μου και χρειαζόμουν χρόνο για να ξεκουραστώ».

Το σοκ της Αυστραλίας: «Ήμουν πολύ απογοητευμένος και λυπημένος με τον τρόπο που αποχώρησα από τη χώρα. Αλλά όταν το ξεπέρασα πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά, κάτι που δεν πήρε πάρα πολύ, ήξερα πως θα μπορούσα να παίξω στο Ντουμπάι, οπότε δεν μου πήρε πολύ καιρό για να ξεκινήσω και πάλι τις προπονήσεις και να βγάλω ένα πλάνο με την ομάδα μου».

Το κλίμα με τους άλλους παίκτες που είδε στο Ντουμπάι: «Οι περισσότεροι που συνάντησα με υποδέχτηκαν θερμά. Δεν μπορώ να πω πως έγινε το ίδιο και στην Αυστραλία. Εκεί ήταν πιο περίεργο το κλίμα».

Την απόφαση να μην εμβολιαστεί: «Σε όποιες χώρες μπορώ να ταξιδέψω, θα παίξω και στα αντίστοιχα τουρνουά. Tώρα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν μπορώ να επιλέξω. Θα παίζω βασικά όπου μπορώ να πάω».

Το ενδεχόμενο να χάσει το Νο.1 από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, αν κερδίσει ο Ρώσος στο Ακαπούλκο: «Ξέρω πως είναι κοντά, πως είναι στα δικά του χέρια, αλλά θα συμβεί έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα. Του αξίζει. Αν το κάνει αυτή την εβδομάδα, θα είμαι ο πρώτος που θα τον συγχαρώ».