Τσιτσιπάς: «Ίσως αν έπαιρνα καλύτερες αποφάσεις από νωρίς να έμενα στον αγώνα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του μετά την ήττα στον προημιτελικό με τον Ρομάν Σαφιούλιν εμφανίστηκε απογοητευμένος από την απόδοσή του.

Τσιτσιπάς: «Ίσως αν έπαιρνα καλύτερες αποφάσεις από νωρίς να έμενα στον αγώνα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Ρομάν Σαφιούλιν με 2-0 σετ (6-4, 6-4) στα προημιτελικά του τουρνουά της Μασσαλίας και εμφανίστηκε απογοητευμένος με την απόδοσή του στις δηλώσεις του με το πέρας της αναμέτρησης:

«Έπαιξε πολύ καλό τένις, επέστρεφε τα περισσότερα από τα σερβίς μου», τόνισε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Ίσως αν έπαιρνα καλύτερες αποφάσεις από νωρίς να έμενα στον αγώνα. Μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό προς το τέλος αν ήμουν πιο επιθετικός και ανέβαινα μετά το σερβίς».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος server του κόσμου, αλλά είχε αρκετή ακρίβεια σήμερα, έβρισκε τα σημεία. Δεν ξέρω, νιώθω πως μπορώ να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά στην επιστροφή».

Ο Στέφανος αναφέρθηκε, τέλος, στο ότι δεν είχε την ευκαιρία να «ζεσταθεί» όπως θα ήθελε για τον αγώνα: «Στο ζέσταμα μοιραζόμασταν μισό και μισό γήπεδο, δεν συνηθίζω να προπονούμαι στο μισό γήπεδο, ήταν πολύ περίεργο. Δεν υπήρχαν αρκετά γήπεδα για τις προπονήσεις και ήταν δύσκολο για μένα να νιώσω άνετα στο γήπεδο, δεν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω πλευρές. Το παιχνίδι μου από την baseline ήταν κάπως αδύναμο σήμερα, συγκριτικά με τις άλλες μέρες. Ένιωσα λίγο απενεργοποιημένος, δεν ήμουν σε θέση να έχω αρκετή ακρίβεια και δύναμη στα χτυπήματά μου από την baseline».

Επόμενη στάση για τον Τσιτσιπά τώρα το Μεξικό, όπου διεξάγεται την προσεχή εβδομάδα το Abierto Mexicano του Ακαπούλκο.