Αγία Πετρούπολη: Στον τελικό του WTA η Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη αποδείχθηκε ανώτερη της Ιρίνα Μπέγκου, την οποία και κατέβαλε με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης!

Αγία Πετρούπολη: Στον τελικό του WTA η Σάκκαρη!

Σπουδαία Μαρία Σάκκαρη στην Αγία Πετρούπολη! Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση και έπειτα από 3 ώρες αγώνα επικράτησε της μαχητικής Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου με 2-1 (6-4, 6-7, 6-4) στα σετ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του St. Petersburg Ladies' Trophy.

Αυτός θα είναι ο τέταρτος τελικός στη-μέχρι στιγμής-καριέρα της Σάκκαρη, η οποία είχε παίξει στον πρώτο της τελικό στο Silicon Valley Classic του Σαν Χοσέ (WTA 500) τον Αύγουστο του 2018, χάνοντας από τη Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου. Κέρδισε το 250άρι του Ραμπάτ τον Μάιο του 2019, ενώ έπαιξε στον τελικό του Ostrava Open (WTA 500) τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου τη σταμάτησε η Ανέτ Κονταβέιτ.

Δεν είχε καθόλου εύκολο μεσημέρι σήμερα η Σάκκαρη, η οποία έχασε 3 break points στο ξεκίνημα του ημιτελικού, δύο στο 2ο και ακόμα ένα στο 4ο game. Η Μπέγκου κράτησε το σερβίς της και στις δυο περιπτώσεις, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα, ενώ στο 5ο game είχε εκείνη τρία χαμένα break points, με τη Σάκκαρη να στέκεται στο ύψος της και να κάνει το 3-2.

Όταν ήρθε το πολυπόθητο break για την Ελληνίδα παίκτρια, που έκανε το 5-3 στο 1ο σετ, η δουλειά της ακόμα δεν είχε τελειώσει, αφού η Μπέγκου ανέτρεψε το 5-3, 30-0 στο επόμενο game και πήρε το break back, για να μειώσει σε 5-4. Η Σάκκαρη ωστόσο απάντησε με νέο break στο 10ο game και κατέκτησε τελικά το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Μπέγκου έκανε καλύτερο ξεκίνημα, δείχνοντας στη Σάκκαρη πως δεν πρόκειται να φύγει απ' αυτή τη μάχη, και προηγήθηκε με 2-0. Η Σάκκαρη απάντησε κερδίζοντας τα 3 επόμενα games (3-2), δεν μπόρεσε όμως να "ξεφύγει" από τη Ρουμάνα, που κράτησε όλα τα service games της έως το τέλος του σετ και το οδήγησε σε tie-break.

Εκεί, η Ρουμάνα κατάφερε να επικρατήσει με 7-4 κερδίζοντας 3 πολύ κρίσιμους συνεχόμενους πόντους από το 4-4, για να κατακτήσει το 2ο σετ μετά από 67 λεπτά και να στείλει τον ημιτελικό σε 3ο.

H Μπέγκου διατήρησε το μομέντουμ και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Η Σάκκαρη ανταποκρίθηκε πριν να είναι αργά, κερδίζοντας 3 συνεχόμενα games για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 3-2, όμως η Ρουμάνα συνέχισε να την ταλαιπωρεί και τα επόμενα λεπτά.

Τρεις φορές προηγήθηκε με break η Σάκκαρη, στο 3-2, στο 4-3 και στο 5-4. Τις πρώτες δυο η Begu έκανε άμεσα break back και την ισοφάρισε σε 3-3 και 4-4 αντίστοιχα. Στο 10o game η Ρουμάνα έσβησε 2 match points και είχε break point για το 5-5, όμως η Σάκκαρη επέμεινε, ρίσκαρε στα χτυπήματά της και της βγήκε, πετυχαίνοντας έναν σπουδαίο winner για να σβήσει το break point και ακόμη έναν στο 3ο της match point, για να «σφραγίσει» την πολύ μεγάλη αυτή πρόκριση, σε 3 ώρες και 4 λεπτά μιας εξαντλητικής μάχης.