Σάκκαρη: Προελαύνει στο WTA,«έκλεισε θέση» στα ημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη με ακόμη μία μεστή εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ της Ελίζ Μέρτενς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του WTA. Η Νο1 του ταμπλό επέδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, μολονότι βρέθηκε τέσσερις φορές με την πλάτη στον τοίχο.

Σάκκαρη: Προελαύνει στο WTA,«έκλεισε θέση» στα ημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη straight sets νίκη της αυτή την εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ladies Trophy απέναντι στην Ελίζ Μέρτενς.

Η Ελληνίδα αθλήτρια δυσκολεύτηκε μόνο για ένα set κόντρα στη Νο26 τενίστρια του κόσμου, και αντέχοντας την πίεση στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης, επέστρεψε τρεις φορές από break πίσω στο 1ο set (1-2, 2-3, 5-6) και αποσώβησε τρία set points της Μέρτενς στο tie-break, πριν “κλείσει” το ματς με 7-6(7), 6-2, μέσα σε 2 ώρες και 7 λεπτά.

Η Νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης σημείωσε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση στο 500άρι τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης και πέτυχε την δεύτερη πρόκρισή της στα ημιτελικά του θεσμού, μετά την περυσινή της παρουσία στην τελική όταν αποκλείστηκε από την Έλενα Ριμπάκινα.

Επόμενη αντίπαλος για την Σάκκαρη, η Ρουμάνα Νο56 της παγκόσμιας κατάταξης, Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου το Σάββατο(12/2) με φόντο τον τέταρτο τελικό της καριέρας της.

Αν και η Μαρία δεν ήταν τόσο καλή πίσω από το σερβίς της, δίνοντας στην Μέρτενς 17 break point ευκαιρίες (4/17), κατάφερε εν τέλει να πάρει την πρόκριση με 2-0, εκμεταλλευόμενη τις εξαιρετικές επιστροφές της στα receiving games.

Η αθλήτρια από το Βέλγιο κέρδισε μόλις 8/33 πίσω από το δεύτερο σερβίς της, γεγονός που αποδεικνύει την επιθετικότητα της Σάκκαρη στις επιστροφές.

Η 26χρονη αν και βρέθηκε πίσω με 2-4 στο 1ο set, κέρδισε τα επόμενα τρία games (5-4) και έχρισε τον εαυτό της φαβορί για το 1-0. Εντούτοις, υπήρξε νέα ανατροπή σκηνικού, αφού η Μέρτενς έσωσε δυο set points της Ελληνίδας στο 5-4 και αφού ισοφάρισε σε 5-5, πήρε ξανά κεφάλι με break (5-6) και τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για το 0-1.

Έπειτα, η Μαρία επέστρεψε εξαιρετικές μπάλες, φθάνοντας στο break back και στέλνοντας το εναρκτήριο set σε tie-break (6-6). Αφού έσωσε τρία set points της αντιπάλου της (εκ των οποίων τα δυο συνεχόμενα), η Νο1 του ταμπλό κέρδισε 5/6 τελευταίους πόντους στο set και μετέτρεψε το 4-6 σε 9-7, για να το κερδίσει μετά από 78 λεπτά σπουδαίας μάχης.

Στο 2ο set η Μέρτενς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Σάκκαρη, με την Μαρία να νιώθει πιο άνετα στο court και πολύ άμεσα προηγήθηκε με 5-0, έχοντας τις μπάλες στα χέρια της.

Σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη έριξε ρυθμό και η Βελγίδα ρίσκαρε, επιστρέφοντας πρόσκαιρα στο ματς, με δυο σερί κερδισμένα games (5-2). Η Μαρία όμως επέστρεψε από 0-40 στο αμέσως επόμενο service game της και στο 4ο match point της τελείωσε το ματς (6-2).