Τσιτσιπάς: Ίδρωσε αλλά νίκησε τον Φοκίνα στον πρώτο γύρο του τουρνουά του Ρότερνταμ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύθηκε αλλά επικράτησε του Ισπανού Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-4) στον πρώτο γύρο του τουρνουά του Ρότερνταμ

Τσιτσιπάς: Ίδρωσε αλλά νίκησε τον Φοκίνα στον πρώτο γύρο του τουρνουά του Ρότερνταμ!

Δυσκολότερα απ' ότι θα περιμένε κανείς (αλλά ενδεχομένως κι ο ίδιος...) ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ισπανού Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-4) στον πρώτο του αγώνα στο (500αρι) τουρνουά του Ρότερνταμ.

Ο πρωταθλητής μας (Νο1 του ταμπλό) στο Ολλανδικό τουρνουά επιβλήθηκε μετά από τρία «γεμάτα» σετ (που διήρκεσαν 2 ώρες και 40 λεπτά) κόντρα στον κάτοχο του Νο46 στην παγκόσμια λίστα με τον οποίο είχε τεθεί αντιμέτωπος και τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Ίβηρας είχε εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού.

Αλλά και τότε το ένα σετ που είχε παιχθεί το κέρδισε ο Νο4 της παγκόσμιας λίστας με το ίδιο σκορ του σημερινού σε γκέιμς.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Ισπανός χτύπησε και σ' αυτόν τον αγώνα (στο πρώτο σετ) πήρε ιατρικό τάιμ άουτ αλλά συνέχισε μέχρι τέλους.

Έτσι, την Πέμπτη ο Έλληνας τενίστας θα παίξει με έναν εκ των Χάρις και Ιβάσκα, στη φάση των «16» με τον αντίπαλο του ν' αναδεικνύεται την Τετάρτη (09/02).