Ο Ντελ Πότρο ανακοίνωσε, με δάκρυα στα μάτια, ότι αποσύρεται μετά το τουρνουά του Μπουένος Άιρες!

Το ότι αποσύρεται από τα κορτς, μετά το τουρνουά του Μπουένος Άιρες, ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο. Ο 33χρονος Αργεντινός τενίστας αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα τραυματισμών μένοντας εκτός για 31 μήνες...

Ο Ντελ Πότρο ανακοίνωσε, με δάκρυα στα μάτια, ότι αποσύρεται μετά το τουρνουά του Μπουένος Άιρες!

Επάνοδος για... απόσυρση!

Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο αναμενόταν την επόμενη εβδομάδα να επιστρέψει στην ενεργό δράση, μετά από απουσία 31 μηνών, λόγω τραυματισμών, στο τουρνουά του Μπουένος Άιρες, αλλά τελικά σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε - μην μπορώντας να κρύψει τα δάκρυα στα μάτια του - ότι αυτή θα είναι η τελευταία του παράσταση στο επαγγελματικό τένις!

Ο 33χρονος Αργεντινός, πρώην Νο3 τενίστας στον κόσμο, πρωταθλητής στο US Open 2009 και ασημένιος Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο, έχει ξεπεράσει πολλές κακουχίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όμως αναγκάζεται να υποκύψει στους τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και αποσύρεται από την ενεργό δράση, βάζοντας τέλος στη σπουδαία καριέρα του.

Με δάκρυα στα μάτια, ο «Πύργος του Ταντίλ» ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά, λέγοντας αντίο στο τένις μπροστά στο κοινό του (Argentina Open), αποχαιρετώντας το τένις όπως του αρμόζει.

Όντας μαχητής.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Είναι περισσότερο ένα αντίο, παρά μια επιστροφή. Ζω έναν εφιάλτη με το γόνατό μου, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα την αποχώρησή μου μακριά από τα γήπεδα. Θεώρησα πως το τουρνουά του Μπουένος Άιρες θα είναι το ιδανικό για να αποχαιρετήσω το τένις.

Αποφάσισα επιτέλους να ζήσω ως ένας 33χρονος, χωρίς πόνο. Δεν το έβαλα ποτέ κάτω, ότι άσχημο κι αν προέκυψε στη ζωή μου, όμως αναγκάστηκα και πήρα τώρα αυτή τη δύσκολη απόφαση.

Ανυπομονώ να βγω στο γήπεδο την Τρίτη (κόντρα στον Ντελμπόνις). Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσω τον πόνο πλέον. Έπρεπε να παίξω το τελευταίο μου ματς κόντρα σε έναν φίλο και χαίρομαι πολύ που θα μοιραστώ το αντίο μου με τον Φεντερικό. Ελπίζω να μείνει αξέχαστη αυτή η μέρα».