Μεντβέντεφ για Τσιτσιπά: «Δεν θεωρώ ότι έκλεβε, με τίποτα»

Ο Ντανίλ Μεντβλεντεφ ξεκαθάρισε από τη μεριά του ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τον Στέφανο Τσιτσιπά, λίγες ώρες μετά τη πρόκριση του στον τελικό του Australian Open

Μεντβέντεφ για Τσιτσιπά: «Δεν θεωρώ ότι έκλεβε, με τίποτα»

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ο μεγάλος νικητής στον δεύτερο ημιτελικό του Australian Open, κάμπτοντας την αντίσταση του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-1 σετ, σε ένα παιχνίδι με αρκετές εντάσεις και νεύρα.

Με τη λήξη του παιχνιδιού, ο Στέφανος θέλησε να συγχαρεί τον ατίπαλο του γα τη πρόκριση του, αφήνωντας ωστόσο και τις... αιχμές του. Από τη μεριά του ο Ρώσος θέλησε να ρίξει τους τόνους, αναγνωρίζοντας και τη λάθος συμπεριφορά του «Δεν στράφηκα εναντίον του Στέφανου, δεν μίλησα για εκείνον. Μίλησα για τον κανονισμό, δεν ξέρω τι έλεγε ο πατέρας του. Μπορεί απλά να έλεγε "πάμε", το οποίο επιτρέπεται. Αλλά λέει κάτι πριν επιστρέψω και είμαι εκεί, νιώθω ότι του λέει πού να σερβίρει. Δεν ξέρω ελληνικά. Ίσως θα έπρεπε να μιλήσει ο διαιτητής στον Στέφανο, να του πει να μιλήσει στον πατέρα του. Αν ο προπονητής μου μου έλεγα κάτι στα γαλλικά πριν από κάθε πόντο, θα του έλεγα να σταματήσει. Αυτό ήταν το θέμα, δεν έχω τίποτα με τον Στέφανο», ανέφερε αρχικά ο φιναλίστ του φετινού Αυστραλιανού Grand Slam ενώ σε ερώτηση σχετικά με το «coaching» για το οποίο δέχθηκε παρατήρηση ο Στέφανος ανέφερε «Δεν θεωρώ ότι έκλεβε, με τίποτα. Δέχτηκα μπρέικ και τρελάθηκα. Θεώρησα ότι ο διαιτητής θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω με τον κόσμο. Να πει, ησυχία. Δεν τον είδα να το κάνει συχνά, έκανα διπλό λάθος, πήρα warning όταν φάνηκε ότι είχα κράμπα και δεν μπορούσα να πετάξω την μπάλα με το αριστερό μου χέρι, διότι ο κόσμος ούρλιαζε και το σερβίς μου ήταν χάλια. Για να είμαι ειλικρινής, πριν από κάθε επιστροφή, ο πατέρας του μιλούσε στα ελληνικά. Μπορεί να έλεγε "πάμε" και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ρώτησα τον διαιτητή αν μπορεί να μιλάει και είπε ότι μπορεί, αρκεί να μην κάνει coaching. Τον ρώτησα μετά αν μιλάει ελληνικά, γιατί μιλούσε όλη την ώρα. Δεν θεωρώ ότι το coaching είναι κλεψιά, αλλά είναι code violation και το δεύτερο δυσκολεύει τα πράγματα».