Ναδάλ: «Δεν πίστευα ότι θα έχω ευκαιρία να κερδίσω αυτό τον τίτλο»

Ο Ράφαελ Ναδάλ προκρίθηκε στον 6ο του τελικό στη Μελβούρνη, εκεί όπου την Κυριακή θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στο Australian Open, μετά από αυτόν το 2009 κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ.

Ναδάλ: «Δεν πίστευα ότι θα έχω ευκαιρία να κερδίσω αυτό τον τίτλο»

Μιλώντας στον Τζίμ Κούριερ, μετά τη σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί του Μπερετίνι στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής, ο 35χρονος Ισπανός δεν θέλησε να επεκταθεί στο 21ο Major της καριέρας του και στην ευκαιρία που έχει να ξεπεράσει τους δύο βασικούς του αντιπάλους, Φέντερερ και Τζόκοβιτς, στη μάχη με τα περισσότερα Grand Slam. Για τον Ράφα, αυτό που μετράει είναι το Australian Open 2022.

“Για μένα είναι το Australian Open. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά. Όπως έχω πει, είχα κάποιες ατυχίες σε αυτό το τουρνουά με τραυματισμούς. Άλλες φορές, έπαιξα κάποιους σπουδαίους τελικούς. Είχα φτάσει κοντά σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στον τελικό με τον Νόβακ το 2012 ή τον Ρότζερ το 2017. Νιώθω πολύ τυχερός που το έχω κερδίσει έστω μια φορά το 2009. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα έχω άλλη μια ευκαιρία το 2022 οπότε θα προσπαθήσω να χαρώ τη σημερινή νίκη και να προετοιμαστώ για τον τελικό” είπε χαρακτηριστικά στην on court συνέντευξή του.