Τσιτσιπάς: «Να μην έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Γιανίκ Σίνερ και την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Australian Open, είπε πως δεν πρέπει να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και θα τα καταφέρει.  

Τσιτσιπάς: «Να μην έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου»

Στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Τσιτσιπάς είπε: «Μπήκα ταπεινά ήξερα ότι μπαίνω στο κορτ και αντιμετωπίζω έναν πολύ καλό παίκτη, έμεινα ανεπηρέαστος προσπάθησα να επικεντρωθώ στα καλύτερα μου χτυπήματα και αυτό απέδωσε, πιο καλά απ' ότι περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος τον τρόπο που σέρβιρα σήμερα, από τον τρόπο που έπαιξα στο φιλέ, από την τακτική που ακολούθησα και το πώς δόμησα τους πόντους στο κορτ. Είναι μεγάλη χαρά που ήμουν στο κορτ και είχα τη στήριξη του κόσμου, είναι κάτι απίστευτο».

Για το γεγονός ότι είχε προβάδισμα με σετ και μπρέικ και το πώς επηρεάστηκε από το κλείσιμο της οροφής: «Είναι μέρος του παιχνιδιού, ποτέ δεν ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις με τον καιρό. Οι συνθήκες ίσως να άλλαξαν λίγο μετά το κλείσιμο της οροφής, έγινε το γήπεδο πιο γρήγορο με όχι και τόσο μεγάλη αναπήδηση. Το μυαλό μου προσπάθησε να προσαρμοστεί σε αυτές τις συνθήκες και απλά δούλεψε».

Για τον τραυματισμό που είχε και την επιστροφή του στη δράση: «Σίγουρα ο γιατρός μου παρακολουθεί, μου στέλνει μηνύματα μετά από κάθε παιχνίδι. Φρανκ δεν περιμέναμε, δεν ήταν μέρος του πλάνου μας η παρουσία μου εδώ, μου είπε «δεν πιστεύω. ότι θα σε δω να παίζεις στην Αυστραλία». Απέδειξα ότι έκανε λάθος. Είμαι πραγματικά τυχερός με τον γιατρό μου, είναι μεγάλος φαν του τένις, βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο για να με φέρει δυνατό στα κορτ».

Για την πρόκριση στα ημιτελικά, ξεκαθάρισε: «Τα παιχνίδια σε βοηθούν αν εξελίσσεσαι, το να μην παίζεις παιχνίδια, είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζουν νέοι παίκτες, ο Γιανίκ παραδείγματος χάριν έχει λιγότερο χρόνο στο τουρ απ' ότι εγώ και αυτό είναι κάτι που έχω κερδίσει να παίζω σε τέτοιους αγώνες να διεκδικώ τίτλους. Αυτό που έμαθα όλον τον καιρό είναι ότι η σταθερότητα είναι κλειδί πρέπει να μένω σταθερός, είμαι στα ημιτελικά και είναι η αρχή των πάντων. Να μην έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου να είμαι δίπλα στον κόσμο και θα τα καταφέρω.»