Australian Open: Πρόκριση του «die hard» Ναδάλ στα ημιτελικά

Για μια ακόμη φορά στην καριέρα του, ο Ράφαελ Ναδάλ έδειξε τον die hard χαρακτήρα του και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open, για 7η φορά στην καριέρα του.

Australian Open: Πρόκριση του «die hard» Ναδάλ στα ημιτελικά

Ο 35χρονος Ισπανός ξεκίνησε πολύ καλά το ματς όμως κάποια προβλήματα με το στομάχι του και η άνοδος του Ντένις Σαποβάλοφ, τον υποχρέωσαν να παλέψει σκληρά για τη νίκη και τελικά μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά αμφίρροπης μάχης, επιβλήθηκε 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3 του επίσης αριστερόχειρα Καναδού, πετυχαίνοντας την 7η σερί νίκη του μέσα στο 2022 (7-0).

Το πρώην Νο1 και νυν Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, θα περιμένει το νικητή του αγώνα Μπερετίνι-Μονφίς στην 4αδα της Μελβούρνης, γνωρίζοντας ότι δεν έχει χάσει ποτέ ημιτελικό στην Αυστραλία (6-0) και έχει θετικό ρεκόρ τόσο κόντρα στον Γάλλο (14-2) όσο και απέναντι στον Ιταλό (1-0).

Για να φτάσει, όμως, στα ημιτελικά του πρώτου Major της χρονιάς, ο Ναδάλ χρειάστηκε να παλέψει πολύ σκληρά, τόσο απέναντι σε έναν εξαιρετικά ταλαντούχο αντίπαλο όσο και με το ίδιο του το σώμα.

Έχοντας κυριαρχήσει στα δύο πρώτα σετ της αναμέτρησης, ο Ναδάλ έδειξε κουρασμένος στο 3ο σετ και αυτό συνέπεσε με την εντυπωσιακή βελτίωση στο παιχνίδι του Σαποβάλοφ ο οποίος περιόρισε τα αβίαστα λάθη και έπαιξε πιο επιθετικό τένις, με τον 22χρονο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, να πετυχαίνει το πρώτο του break στο ματς, στο 10ο game του 3ου σετ (6-4), την ώρα που ο Ναδάλ σέρβιρε για να παραμείνει στη διεκδίκησή του.


Ο Σαποβάλοφ συνέχισε να παίζει εντυπωσιακό τένις και στο 4ο σετ ενώ η απόδοση του Ναδάλ μειωνόταν με γεωμετρική ακρίβεια, αντιμετωπίζοντας στομαχικές διαταραχές. Μάλιστα, ο Ισπανός ζήτησε την είσοδο του γιατρού στο court και χρειάστηκε χάπια για να συνεχίσει.

Κάνοντας ένα μακρύσυρτο toilet break, μεταξύ 4ου και 5ου σετ, ο Ναδάλ επέστρεψε καλύτερα στη Rod Laver Arena και ευτύχησε να ξεκινήσει με break (2-0) την προσπάθεια επανόδου. Παλεύοντας με ότι δυνάμεις του είχαν απομείνει, ο 35χρονος περιόρισε τις επιθετικές πρωτοβουλίες του Σαποβάλοφ και στάθηκε τυχερός αφού η απόδοση του Καναδού επέστρεψε στα επίπεδα του 1ου και του 2ου σετ, με πολλά αβίαστα λάθη και άστοχες επιλογές.

Τελικά, με τη συμπλήρωση 4 ωρών και 8 λεπτών, ο Ναδάλ έβαλε τέλος στο μαρτύριο και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Ράφα τελείωσε το ματς με 41 winners και 28 αβίαστα λάθη (11 double faults), έχοντας 22/26 κερδισμένους πόντους στο φιλέ (85%) και 79/100 πίσω από το πρώτο του σερβίς.

Από την άλλη, ο Σαποβάλοφ είχε 53 winners αλλά και 51 αβίαστα λάθη με 2/8 break points.

tennis24.gr