Australian Open: Η πρεμιέρα του Τσιτσιπά

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η 2η ημέρα αγώνων στη Μελβούρνη, όπου θα κάνει το ντεμπούτο του για το φετινό Αυστραλιανό Όπεν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Australian Open: Η πρεμιέρα του Τσιτσιπά

Ο Έλληνας τενίστας, μετά την… ήσυχη έναρξη των υποχρεώσεών του στο 2022, θα κάνει πρεμιέρα στο πρώτο Major της σεζόν, αντιμετωπίζοντας τον επικίνδυνο Σουηδό, Μίκαελ Ίμερ.

Περίπου στις 11:30GR αναμένεται να ξεκινήσει η αναμέτρηση του 23χρονου πρωταθλητή μας, Νο4 του ταμπλό στη Μελβούρνη, απέναντι στον συνομίληκό του και Νο82 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης.

Τσιτσιπάς και Ίμερ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο τελευταίο παιχνίδι του βραδινού προγράμματος της Rod Laver Arena, 11 μήνες μετά τη μεταξύ τους μονομαχία για τον 3ο γύρο του θεσμού.

Στις 12/2/2021 οι δυο αθλητές είχαν τεθεί αντιμέτωποι για τη φάση των “32” του ΑΟ, με τον Στέφανο να κερδίζει άνετα με straight sets. Οι δυο τους, είχαν παίξει αντίπαλοι και τον Φεβρουάριο του 2020, στη Μασσαλία (πάλι straight sets νίκη του Τσιτσιπά).

Το πρόγραμμα στους άνδρες

Πέραν του Στέφανου Τσιτσιπά, πρεμιέρα την Τρίτη θα κάνει ο περυσινός φιναλίστ του τουρνουά, Νο2 τενίστας στον κόσμο και φαβορί στο φετινό event, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος, περίπου στις 05:00GR, θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό Χένρι Λαάξονεν (Νο92) στη Rod Laver Arena. Νωρίτερα, πιο συγκεκριμένα περίπου στις 03:30GR, θα ριχτεί στη μάχη ο συμπατριώτης του και Νο5 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεφ, αντιμετωπίζοντας τον Ιταλό, Τζιανλούκα Μάγκερ (Νο63).

Το ντέρμπι του 1ου γύρου, ανάμεσα στον Άντι Μάρεϊ και τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, είναι προγραμματισμένο για τις 06:00GR, στη John Cain Arena. Στο ίδιο court, περίπου στις 10:00GR, αναμένεται το ντεμπούτο του Νικ Κύργιου, απέναντι στον Βρετανό qualifier, Λίαμ Μπρόντι (Νο127).

Ντε Μινόρ – Μουζέτι, Σβάρτσμαν – Κραΐνοβιτς και Οζέρ Αλιασίμ – Ρουσουβόρι, είναι ακόμη τρία ενδιαφέροντα matchups, ενώ στη μάχη θα ριχτούν και οι Κάσπερ Ρουντ (Νο8), Γιάνικ Σίνερ (Νο11) και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Νο15).

Ξεχωρίζει το ντέρμπι στο γυναικείο ταμπλό

Στο πρόγραμμα των γυναικών, ξεχωρίζει φυσικά το σπουδαίο ντέρμπι της Έμα Ραντουκάνου με τη Σλόαν Στίβενς.

Η πρωταθλήτρια του US Open 2021, κόντρα στην πρωταθλήτρια του US Open 2017, θα τεθούν αντιμέτωπες περίπου στις 12:00GR, στη Margaret Court Arena, στο ματς που θα κλείσει την αυλαία της 2ης ημέρας αγώνων.

Η Νο3 του ταμπλό, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, θα παίξει κόντρα στην Γαλλίδα, Κλάρα Μπιρέλ (Νο78) στις 02:00GR, ενώ η Νο2 του ταμπλό, Αρίνα Σαμπαλένκα, θα κάνει πρεμιέρα απέναντι στην Αυστραλή, Στορμ Σάντερς (Νο135), στις 10:00GR.

Ανέτ Κόνταβεϊτ (Νο6), Ίγκα Σφιόντεκ (Νο7), Σιμόνα Χάλεπ (Νο14), Αντζελίκ Κέρμπερ (Νο16) και Πέτρα Κβίτοβα (Νο20) θα αγωνιστούν επίσης την Τρίτη.

tennis24.gr