Οικογένεια Τζόκοβιτς: «Πολιτικά συμφέροντα πίσω από την απόφαση»

Η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς αντέδρασε για την απόφαση να απελαθεί ο Σέρβος τενίστας από την Αυστραλία και εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας υποστηρίζοντας πως το τριμελές Ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε πολιτικά κριτήρια

Οικογένεια Τζόκοβιτς: «Πολιτικά συμφέροντα πίσω από την απόφαση»

Το τριμελές ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε την οριστική απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία, απορρίπτοντας την τελευταία ένσταση της πλευράς του Σέρβου τενίστα και έβαλε τέλος στο σίριαλ της συμμετοχής του στο Australian Open.

Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα αναχώρησε από τη Μελβούρνη με προορισμό το Ντουμπάι, δηλώνοντας πως νιώθει απογοητευμένος, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να σεβαστεί την απόφαση.

Η οικογένειά του πάντως εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την εξέλιξη που είχε η υπόθεση, τονίζοντας παράλληλα πως από πίσω κρύβονται πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου να απελάσει τον Νόβακ. Η απόφαση αυτή δεν είχε να κάνει μόνο με τον αθλητισμό και την συμμετοχή του στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στο οποίο ο Νόβακ κυριαρχεί για μία δεκαετία, αλλά είχε να κάνει με πολιτικά συμφέροντα που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Παρά την σκανδαλώδη συμπεριφορά τους απέναντι στον Νόβακ, πιστεύουμε πως το άθλημα θα κερδίσει. Πιστέψαμε πως η αρχική απόφαση του Δικαστηρίου θα γινόταν αποδεκτή και σεβαστή - ότι ο Νόβακ είχε έγκυρη βίζα- και πως η δικαιοσύνη θα έλαμπε χωρίς άλλα συμφέροντα στη μέση.

Είναι δύσκολη περίοδος ιδιαίτερα για τον Νόβακ αλλά αυτό που θα κάνουμε όλοι μας είναι να στηρίξουμε την οικογένειά μας και τον Νόβακ περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Θα είμαστε εδώ να τον στηρίξουμε και να τον βοηθήσουμε να αποκτήσει και πάλι την ενέργεια, την πίστη του στο άθλημα και πάνω από όλα το fair play που απουσιάζει από την συγκεκριμένη περίπτωση.

Είμαστε περήφανοι γι αυτόν, για το θάρρος, τη δύναμη και την ακεραιότητα που έδειξε. Πιστεύουμε πως θα βγει πιο δυνατός από αυτή την κατάσταση και πως θα αποδείξει σύντομα ότι είναι ένας πρωταθλητής και ένας καλός άνθρωπος.
Οικογένεια Τζόκοβιτς».