Τσιτσιπάς για Τζόκοβιτς: «Παίζει με τους δικούς του κανόνες…»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε θέση για το θέμα Τζόκοβιτς.

Τσιτσιπάς για Τζόκοβιτς: «Παίζει με τους δικούς του κανόνες…»

Ρωτήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες.

«Παίζει με τους δικούς του κανόνες και κάνει κάτι που δεν είχαν πολλοί παίκτες τα κότσια να κάνουν, ειδικά όταν η ATP ανακοίνωσε τα ειδικά κριτήρια για να μπεις στη χώρα», είπε ο Τσιτσιπάς στο ινδικό WION.

«Κανείς δεν θα σκεφτόταν ότι μπορούσε να μπει στην Αυστραλία ανεμβολίαστος και χωρίς να ακολουθεί τα πρωτόκολλα. Θέλει μεγάλη τόλμη για να το κάνεις και βάζεις σε ρίσκο ένα Grand Slam. Δεν θα το έκαναν αυτό πολλοί παίκτες. Εγώ επέλεξα να είμαι 100% έτοιμος και να μην έχω να σκεφτώ κάτι άλλο. Για μένα δούλεψε έτσι, για τον Νόβακ δούλεψε αλλιώς. Δεν σημαίνει ότι ο δικός μου τρόπος είναι ο σωστός και ο δικός του ο λάθος. Είναι όπως το βλέπει ο κάθε παίκτης», ξεκαθάρισε ο Έλληνας τενίστας.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν θα πρέπει να είναι στο Australian Open ο Σέρβος τενίστας και απάντησε:

«Τα στατιστικά λένε ότι το 97% έχει εμβολιαστεί, έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν για να έρθουν να παίξουν. Ακολουθήσαμε, λοιπόν, τα πρωτόκολλα και αυτή είναι η μία πλευρά. Δεν ακολουθούν, όμως όλοι τους κανόνες που έχει βάλει η Tennis Australia και η αυστραλιανή κυβέρνηση. Μια μικρή μερίδα ακολούθησε τον δικό της δρόμο και φαίνονται κατά κάποιο τρόπο οι υπόλοιποι σαν χαζοί ή κάτι τέτοιο».