Australian Open: Στο ταμπλό ο Νόλε - Με Κετσμάνοβιτς στον 1ο γύρο

Με καθυστέρηση μιας ώρας, σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Australian Open 2022.

Australian Open: Στο ταμπλό ο Νόλε - Με Κετσμάνοβιτς στον 1ο γύρο

Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν (και παραμένει) ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος μπήκε κανονικά στην κληρωτίδα και στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Ο υπερασπιστής του τίτλου και κάτοχος 9 τροπαίων στη Μελβούρνη, δεν είναι βέβαιο ότι θα αγωνιστεί τελικά στο πρώτο Major της χρονιάς, ωστόσο μπήκε κανονικά στο ταμπλό και αναμένεται η απόφαση της Κυβέρνησης λίγο αργότερα την Πέμπτη.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό κληρώθηκε και ο Ράφαελ Ναδάλ που διασταυρώνεται με τον Τζόκοβιτς, μόνο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Σέρβος μέχρι εκείνο το σημείο, έχει πολύ βατή κλήρωση με πιθανούς αντιπάλους όπως Τομ (2ος γύρος), Σονέγκο (3ος), Μονφίς (4ος), Μπερετίνι (προημιτελικά).

Ο Ναδάλ θα ξεκινήσει με τον Μάρκος Γκιρόν και ενδέχεται στο 2ο γύρο να αντιμετωπίσει τον Θανάση Κοκκινάκη (παίζει με qualifier στην πρεμιέρα). Ο Χατσάνοφ είναι ο πιθανότερος αντίπαλος του Ισπανού στον 3ο γύρο και ο Χουρκάτς στον 4ο ενώ ο Ζβέρεφ είναι η μεγάλη απειλή στο πάνω μέρος, όχι μόνο για τον Ράφα αλλά και για τον Τζόκοβιτς, εφόσον αγωνιστεί.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, ξεχωρίζουν τα ονόματα του Ντανίλ Μεντβέντεφ και του Στέφανου Τσιτσιπά που μπορούν να συναντηθούν μόνο στους “4”.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ξεκινάει τις υποχρεώσεις του με τον Σουηδό, Μίκαελ Ίμερ και στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον 26-Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Στους “16” συναντάει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ και στα προημιτελικά είτε τον Γιάνικ Σίνερ είτε τον Κάσπερ Ρουντ.

Όσον αφορά τον Μεντβέντεφ, στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει τον Χένρι Λάακσονεν ενώ ήδη συζητιέται η πιθανότητα να συναντήσει τον Νικ Κύργιο στο 2ο γύρο, με τον Ελληνοαυστραλό να προέρχεται από κορονοϊό και να παίζει με qualifier στην πρεμιέρα.

Ο αριστερόχειρας Ούγκο Ουμπέρ είναι επικίνδυνη διαστάυρωση για τον Μεντβέντεφ στον 3ο γύρο ενώ η δύσκολη κλήρωση του Ρώσου περιλαμβάνει επίσης τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στους “16” και έναν εκ των Ρούμπλεφ-Αλιασίμ στα προημιτελικά.

Η πιθανή φάση των “16”

1] Djokovic vs. [16] Garín
[12] Norrie vs. [7] Berrettini
[3] Zverev vs. [14] Shapovalov
[10] Hurkacz vs. [6] Nadal

[8] Ruud vs. [11] Sinner
[15] Bautista vs. [4] Tsitsipas
[5] Rublev vs. [9] Auger-Aliassime
[13] Schwartzman vs. [2] Medvedev

tennis24.gr