WTA: Στηρίζει την Βοράτσοβα μετά την απέλασή της από την Αυστραλία

Στο πλευρό της Ρενάτα Βοράτσοβα τάχθηκε η WTA μετά την απέλαση της Τσέχας από την Αυστραλία

WTA: Στηρίζει την Βοράτσοβα μετά την απέλασή της από την Αυστραλία

Η υπόθεση Τζόκοβιτς οδήγησε τις Αρχές της Αυστραλίας να ψάξει και τα έγγραφα άλλων αθλητών που είχαν βρεθεί στην χώρα.

Η Ρενάτα Βοράτσοβα αφού έλαβε μέρος σε διοργάνωση της Μελβούρνης και προετοιμαζόταν για το Australian Open, ειδοποιήθηκε από τους αρμόδιους φορείς της χώρας πως θα πρέπει να αποχωρήσει από την Αυστραλία.

Η Τσέχα και οι νομικοί της εκπρόσωποι δεν προχώρησαν κατευθείαν σε έφεση με αποτέλεσμα να φύγει η αθλήτρια από τη χώρα. Ωστόσο με ανακοίνωσή της η WTA πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της Βοράτσοβα.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ρενάτα Βοράτσοβα ακολούθησε όλες τις διαδικασίες, έλαβε άδεια εισόδου κατά την άφιξή της, αγωνίστηκε σε μια διοργάνωση και ξαφνικά στη συνέχεια ακυρώθηκε η βίζα της, χωρίς να έχει κάνει κάτι κακό. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις αρχές, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ατυχή κατάσταση με τον κατάλληλο τρόπο».

Η 38χρονη Τσέχα από τη μεριά της, θα κινηθεί δικαστικά αν χρειαστεί, προκειμένου να εξασφαλίσει αποζημίωση από την Tennis Australia.

«Το αεροπορικό εισιτήριο μόνο κόστισε 60.000 κορώνες (2.460 ευρώ) και ο προπονητής μου ταξίδεψε μαζί μου. Υπάρχουν ακόμα τα έξοδα για το ξενοδοχείο, οι προπονήσεις μου για ένα Grand Slam και τα πιθανά χρηματικά έπαθλα. Ελπίζω πως η Tennis Australia θα το αντιμετωπίσει αυτό όπως πρέπει και δεν θα χρειαστεί να λάβω νομικά μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.