Πρωθυπουργός Βικτώριας: «Το Australian Open είναι υπεράνω ονομάτων»

Ένα από τα βασικά πρόσωπα στην υπόθεση Τζόκοβιτς, ο Πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους ρωτήθηκε από τα ΜΜΕ σε συνέντευξή του την Τρίτη (11/1) για το αν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για το Australian Open.

Πρωθυπουργός Βικτώριας: «Το Australian Open είναι υπεράνω ονομάτων»

“Το τουρνουά είναι πάνω από τον οποιοδήποτε”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Είναι ένα Grand Slam το μεγαλύτερο γεγονός στο τένις για το 1ο τρίμηνο του έτους, κάθε χρόνο.”

Ο Άντριους τόνισε επίσης ότι ο υπουργός Μετανάστευσης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επικαλεστεί την εξουσία που του δίνεται για να ανακαλέσει εκ νέου τη visa του Νόβακ Τζόκοβιτς. “Αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς πίεση, χωρίς δημόσια συζήτηση και διάλογο”, ανέφερε.

Επικοινωνία των πρωθυπουργών Σερβίας και Αυστραλίας

Εποικοδομητική χαρακτηρίστηκε η συνομιλία των πρωθυπουργών της Σερβίας και της Αυστραλίας, όπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Στην εν λόγω επικοινωνία η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς ζήτησε από τον Μόρισον τη δίκαιη μεταχείριση στον Νόβακ Τζόκοβιτς και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του.

Έκανε και πάλι έκκληση για ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταχείριση του Τζόκοβιτς κατά την παραμονή του στην Αυστραλία, ενώ τόνισε ότι η Σερβία είναι σε θέση να δώσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τον παίκτη εφόσον ζητηθούν από την Αυστραλία.

“Ο πρωθυπουργός μας εξήγησε την αμερόληπτη συνοριακή μας πολιτική και το ρόλο που έχει στην προστασία της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας της covid-19”, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας.

“Και οι δύο συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για το θέμα και να ενισχύσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις.”

tennis24.gr