Australian Open: Αποκλεισμός για Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γρμματικοπούλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αμερικανίδας Έιζα Μοχάμαντ γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-2 σε 76 λεπτά μένοντας εκτός διοργάνωσης από τον 1ο προκριματικό γύρο.

Australian Open: Αποκλεισμός για Γραμματικοπούλου

Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είχε τη συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών, αντιμετώπισε προβλήματα στο service της ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 51% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (18/35), 18 winners, αλλά και 30 αβίαστα λάθη, ενώ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία από τις 10 ευκαιρίες για break (0/10).

Αντίθετα η Μοχάμαντ, έφτασε σε 2 break στο 1ο set, τα οποία ήταν αρκετά για να το κατακτήσει, ενώ στο 2ο set αρκέστηκε σε ένα break στο 1o service-game της Ελληνίδας τενίστριας (2-0), η οποία πάντως είχε την ευκαιρία να το πάρει πίσω στο 7ο game, όπου και σπατάλησε 4 break-points.

Η Αμερικανίδα, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι πάνω στο φιλέ (15/21), κατάφερε να κρατήσει το service της μέχρι το τέλος σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Λέσια Τσουρένκο.

Η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, την ημέρα όπου θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για το κυρίως ταμπλό σε άνδρες και γυναίκες και το οποίο περιλαμβάνει την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

tennis24.gr