«Πόρτα» από τους Αυστραλούς σε Τζόκοβιτς που έφτασε με λάθος βίζα!

«Μπλόκο» στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης για τον Νόβακ Τζόκοβιτς που κατέφθασε με λάθος visa και του απαγορεύθηκε η είσοδος στην Αυστραλία

«Πόρτα» από τους Αυστραλούς σε Τζόκοβιτς που έφτασε με λάθος βίζα!

Έναν ακόμη λόγο, εξωαγωνιστικό, έδωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, για να τον σχολιάζουν οι απανταχού φίλαθλοι, μετά την ιατρική εξαίρεση που επικαλέστηκε για ν' αγωνιστεί παρότι ανεμβολίαστος (μοναδικός στο τουρνουά...) στο Αυστραλιανό Όπεν της Μελβούρνης.

Κι αυτό γιατί κατά την άφιξη του στους Αντίποδες προκλήθηκε... χαμός αφού όπως αποδείχθηκε αυτός και η ομάδα του έχουν λάθος βίζα με αποτέλεσμα να τον μπλοκάρουν οι αρχές στο αεροδρόμιο!

Η ομάδα του επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη του τένις είχε καταθέσει αίτημα για λάθος βίζα και όχι για εκείνη που απαιτείται λόγω της ιατρικής εξαίρεσης που του δόθηκε.

Έτσι, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης τον σταμάτησαν οι άνθρωποι ασφαλείας του αεροδρομίου και προς το παρόν τουλάχιστον του απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα!

Αμέσως υπήρξε επικοινωνία της συνοριακής αρχής με την Κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώρια για το εάν θα ανάψει το πράσινο φως για να μπει στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς, με την αρχική απάντηση να είναι αρνητική.

Η αναπληρώτρια Υπουργός αθλητισμού, Γιάλα Πάλφορντ, ανέφερε σχετικά:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της visa του Nόβακ Τζόκοβιτυς για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση visa, για να συμμετάσχει στο Grand Slam του Australian Open το 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών!»

Νωρίτερα για την έλευση του Βαλκάνιου είχε ερωτηθεί κι ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος ανέφερε πως ο «Νόλε» πρέπει να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό όταν προσγειωθεί στην χώρα, διαφορετικά θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του.

«Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό. Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.