Η απάντηση του Australian Open για τη συμμετοχή του Τζόκοβιτς

Οι διοργανωτές του Australian Open πήραν θέση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν σχετικά με την συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Η απάντηση του Australian Open για τη συμμετοχή του Τζόκοβιτς

Κανονικά θα λάβει μέρος στο Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο χώρο του παγκοσμίου τένις.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πάει Αυστραλία το νούμερο ένα στον κόσμο (pic)

Ο Νόλε δεν έχει κάνει γνωστό πως έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και σύμφωνα με τους διοργανωτές θα αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam του 2022 ύστερα από ιατρική εξαίρεση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν άρεσε σε πολλούς φίλους του αθλήματος, αφού οι ιθύνοντες της διοργάνωσης είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να πάρουν μέρος οι ανεμβολίαστοι αθλητές.

Με νεά τους ανακοίνωση οι διοργανωτές θέλησαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα γύρω από τη συμμετοχή του Σέρβου πρωταθλητή τονίζοντας: «Ο Τζόκοβιτς αιτήθηκε ιατρικής εξαίρεσης που του δόθηκε ακολουθώντας τη διαδικασία ενδελεχούς εξέτασης από δύο ανεξάρτητες ειδικές ομάδες ιατρών. Η μία από αυτές ήταν η ανεξάρτητη ομάδα ελέγχου ιατρικής εξαίρεσης η οποία ορίστηκε από το τμήμα υγείας της Βικτώριας. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν πληρούν τις οδηγίες της Αυστραλιανής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για την Ανοσοποίηση (ATAGI)».