Adelaide International 1: Η Μπόσκοβα σταμάτησε την Παπαμιχαήλ

H πολύ καλή παρουσία της Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο 500άρι τουρνουά της Αδελαΐδας σταμάτησε πάνω στην Τσέχα και Νο90 του κόσμου, Μαρί Μπόσκοβα η οποία επικράτησε με 6-3, 6-0 σε 74 λεπτά.

Adelaide International 1: Η Μπόσκοβα σταμάτησε την Παπαμιχαήλ

Η Τσέχα πίεσε αρκετά το service της Παπαμιχαήλ, ενώ με το εξαιρετικό παιχνίδι της πάνω στις γραμμές υποχρέωσε την Ελληνίδα τενίστρια να πάρει βάθος από τη βασική γραμμή προσπαθώντας να βγάλει άμυνα στις βαθιές μπάλες της αντιπάλου της.

Παράλληλα η Νο182 του κόσμου δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο εξαιρετικό service της Μπόσκοβα, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 83% στο 1ο service (25/30) και 70% στο 2ο (7/10) με την Ελληνίδα τενίστρια να παίρνει μόλις 8 πόντους (8/40).

Κι όμως Παπαμιχαήλ φάνηκε συγκεντρωμένη από την αρχή της αναμέτρησης δείχνοντας συνέπεια στο service της. Στη μοναδική φορά που δεν έγινε δέχθηκε break, το οποίο καθόρισε και το 1ο set.

Η Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε το 1ο set με 65% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (11/17) και 50% στο 2ο (6/12), ωστόσο εκεί που δεν μπόρεσε να βρει λύσεις ήταν στο service της Μπόσκοβα, η οποία στο 1ο set παραχώρησε συνολικά 6 πόντους.

Η Τσέχα έκανε το break στο 4ο game (3-1) και από εκεί και πέρα κράτησε το service της, ενώ μάλιστα απείλησε και πάλι το service της Παπαμιχαήλ (8ο game) με την Ελληνίδα τενίστρια να “σβήνει” το 1ο set-point της αναμέτρησης μέχρι να φτάσει σε hold (5-3).

Το 2ο set ξεκίνησε με την Μόσκοβα να φτάνει και πάλι σε γρήγορο break (1-0). Η Παπαμιχαήλ κατάφερε να “σβήσει” το διπλό break-point (15/40), όμως στη συνέχεια έκανε 2 αβίαστα λάθη δίνοντας την ευκαιρία στην Τσέχα για break, το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά μ’ ένα εύκολο hold (2-0).

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Νο182 του κόσμου, καθώς δέχθηκε ένα ακόμη break με την Μπόσκοβα να πιέζει ακόμη περισσότερο στο service της Παπαμιχαήλ, το οποίο σε εκείνο το σημείο είχε υποχωρήσει στο 33% στο 1ο service και στο 38% στο 2ο.

Από εκεί και πέρα η Τσέχα κυριάρχησε πλήρως στο court και χωρίς να χάσει game στο 2ο set έφτασε εύκολα στη νίκη εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τη φάση των “16” εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή, Έλενα Ριμπάκινα.

tennis24.gr