Australian Open: «Θα ξέρουμε για τον Τζόκοβιτς εντός της εβδομάδας»

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη του Νόβακ Τζόκοβιτς στο επερχόμενο Australian Open. Τι είπε σχετικά ο διευθυντής του τουρνουά Γκρεγκ Τίλι.

Australian Open: «Θα ξέρουμε για τον Τζόκοβιτς εντός της εβδομάδας»

Η αγωνία κορυφώνεται στον κόσμο του τένις σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του Νόβακ Τζόκοβιτς στο επερχόμενο Australian Open.

To πρώτο Grand Slam του 2022 θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει αν το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θα δώσει το «παρών» ή όχι στα κορτ της Μελβούρνης, προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι με νίκη 3-0 σετ επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό.

Ο «Νόλε» βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ισπανία όπου και προπονείται, χρησιμοποιώντας μάλιστα μπαλάκια όμοια με αυτά που θα χρησιμοποιηθούν στο τουρνουά της Αυστραλίας, σε γήπεδα που έχουν ίδια επιφάνεια. Αυτό ίσως είναι ενδεικτικό για τις προθέσεις του, όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ακόμα.

Για το ζήτημα, πάντως, ήταν ξεκάθαρος ο διευθυντής του τουρνουά Γκρεγκ Τίλι, ο οποίος δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία εξαίρεση:

«Όσον αφορά το στάτους του Τζόκοβιτς θα έχουμε καλύτερη εικόνα τις επόμενες μέρες, διαφορετικά θα είναι αργά να έρθει στην Αυστραλία. Πολλά διακυβεύονται και εκτιμώ πως τις επόμενες μέρες όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί. Υπάρχει η ιατρική εξαίρεση, όμως δεν δημιουργήθηκε για τους προνομιούχους παίκτες».

Ο Τζόκοβιτς είναι ο πολυνίκης του Australian Open με 9 κατακτήσεις συνολικά και φυσικά θα ήθελε να επιχειρήσει να φτάσει στους 10 τίτλους, ξεπερνώντας παράλληλα και τα 20 Grand Slam, ένα ρεκόρ που επί του παρόντος μοιράζεται με τους άλλους δύο μεγάλους του αθλήματος, τους Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο τελευταίος, πάντως, βρίσκεται ήδη στη Μελβούρνη όπου θα πάρει μέρος στο τοπικό 250άρι τουρνουά μαζί με τον Άντι Μάρεϊ, ώστε στη συνέχεια να συμμετάσχει κανονικά στο φετινό Australian Open κυνηγώντας επίσης από την πλευρά του το 21ο Grand Slam της καριέρας του.