Σάκκαρη: «Μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα από πέρσι»

Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της το 2022, απέναντι στην Ταμάρα Ζίντανσεκ (Νο30), η Μαρία Σάκκαρη -στη συνέντευξη Τύπου- αναφέρθηκε στην εξαιρετική περσινή σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας έφτασε σε δύο ημιτελικούς Grand Slam, μπήκε για πρώτη φορά στην καλύτερη 10άδα του κόσμου, αλλά και αγωνίστηκε στους τελικούς της WTA.

Σάκκαρη: «Μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα από πέρσι»

“Νιώθω κάπως διαφορετικά γιατί φέτος είχα λιγότερο χρόνο προετοιμασίας”, είπε η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια. “Παρατήρησα ότι κάποιες παίκτριες που αγωνίστηκαν στους τελικούς στο Μεξικό, απέσυραν τις συμμετοχές του την πρώτη εβδομάδα.”

“Προσωπικά δεν γνωρίζω αν θα πάω καλά τη νέα σεζόν, δεν ξέρω αν θα βρεθώ και πάλι στους τελικούς της WTA. Ίσως θα πρέπει να δώσω στον εαυτό μου περισσότερο χρόνο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα σκεφτώ τώρα.”

“Αυτή τη στιγμή είμαι ενθουσιασμένη και έτοιμη. Είμαι εδώ για να παίξω και να κερδίσω. Πρέπει να είμαι έτοιμη. Παρά το γεγονός ότι είχα μόλις δύο εβδομάδες κενό από τη στιγμή που τελείωσε η σεζόν, επέστρεψα στο γυμναστήριο και ήμουν σε καλή σωματική κατάσταση. Ήταν ωραία αίσθηση που μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση.”

Όσο για τους στόχους την επόμενη σεζόν η Σάκκαρη τόνισε: “Η περσινή σεζόν ήταν απίστευτη. Το γνωρίζω η ίδια, το γνωρίζει η οικογένειά μου. Κάποιες φορές μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι είμαι στο Νο6 του κόσμου, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.”

“Όπως έχω πει και στο παρελθόν εγώ και ο προπονητής μου (σ.σ. Τομ Χιλ), συμβαδίζουμε σε αυτά που πρέπει να βελτιώσω τενιστικά και πνευματικά. Φέτος πρέπει να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Νομίζω ότι με τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου μπορώ να τα καταφέρω, αρκεί να πιέσω λίγο παραπάνω τον εαυτό μου.”

“Φέτος ξεκινάω τη σεζόν πιο χαλαρή. Είμαι εδώ για να κερδίσω. Δεν ήρθα για να έχω απλά κάποια παιχνίδια στα πόδια μου. Ξέρω ότι μπορεί να μην παίξω το καλύτερο τένις την πρώτη εβδομάδα, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη.”

“Δεν θέλω να πιέσω από την πρώτη εβδομάδα. Θέλω να κάνω κάποια μικρά πράγματα τα οποία δούλεψα στην προετοιμασία μου. Θα δούμε πως θα πάει. Θέλω να είμαι έτοιμη για το Australian Open που είναι ο βασικός στόχος του μήνα.”

“Ειδικά μετά από μα πολύ καλή σεζόν είμαι περίεργη αν μπορώ να κάνω ξανά μια παρόμοια ή ακόμα καλύτερη. Έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι μπορώ να πάω καλύτερα από πέρσι, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Παράλληλα όμως είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το κάνω.”

tennis24.gr