Adelaide International 1: Ποδαρικό με το δεξί για Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με τον ίδιο τρόπο που σταμάτησε την περσινή. Η Ελληνίδα τενίστρια αν και βρέθηκε πίσω στα sets από την Βρετανίδα Φραντσέσκα Τζόουνς, κατάφερε, βελτιώνοντας το σερβίς της, να κάνει την ανατροπή παίρνοντας τη νίκη με 3-6, 6-2, 6-1.

Adelaide International 1: Ποδαρικό με το δεξί για Παπαμιχαήλ

Μπορεί το ξεκίνημα να μην ήταν το καλύτερο για την Νο182 του κόσμου, όμως από τη στιγμή που η Ελληνίδα τενίστρια βρήκε ρυθμό, ειδικά από τη θέση του σερβίς, τότε όλα λειτούργησαν εξαιρετικά για την Παπαμιχαήλ, η οποία μετά το χαμένο πρώτο set κέρδισε τα 12 από τα επόμενα 15 games.

Το 30,8% κερδισμένοι πόντοι στο πρώτο σερβίς (4/13) δεν βοήθησε την Παπαμιχαήλ στο να γίνει ανταγωνιστική στο σερβίς της, από το οποίο πήρε μόλις 9 πόντους στο πρώτο σκέλος του αγώνα. Αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Τζόουνς με αποτέλεσμα να έχει βρει δύο break στα πρώτα δύο service-game της Ελληνίδας τενίστριας.

Η Παπαμιχαήλ απάντησε με τον ίδιο τρόπο, όμως η Βρετανίδα και Νο151 της κατάταξης, σημείωσε το καθοριστικό break στο 8ο game (5-3), κλείνοντας το set στο σερβίς της λίγο αργότερα.

Από εκεί και πέρα η Παπαμιχαήλ θα βελτιώσει αισθητά το σερβίς της με το 30,8% στο πρώτο σερβίς του πρώτου set να γίνεται 90% στο δεύτερο set (9/10) και 78,6% στο τρίτο. Παράλληλα η Παπαμιχαήλ συνέχισε να πιέζει το σερβίς της Τζόουνς, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 8 διπλά λάθη.

Στο 2ο set η Παπαμιχαήλ χρειάστηκε δύο break για να φτάσει στην ισοφάριση (1-1), ενώ στο decider set βρήκε ακόμη δύο ολοκληρώνοντας την ανατροπή και εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 2ο προκριματικό γύρο.

Με τη νίκη αυτή η Ελληνίδα τενίστρια έσπασε το ρόδι κόντρα στην Τζόουνς, από την οποία μετρούσε τρεις σερί ήττες.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από την αναμέτρηση της Ελβετίδας και Νο147 του κόσμου, Στέφανι Φέγκελε, που αντιμετωπίζει την Γερμανίδα και Νο284 στην κατάταξη, Τατιάνα Μαρία.

tennis24.gr