Θετικός στον κορονοϊό ο Αντρέι Ρούμπλεφ

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ, Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι ο πέμπτος τενίστας που βρέθηκε θετικός στην Covid-19, έχοντας αγωνιστεί στο Άμπου Ντάμπι αυτόν τον μήνα.

Θετικός στον κορονοϊό ο Αντρέι Ρούμπλεφ

Ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ, ο Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ, η Ολυμπιονίκης της Ελβετίας Μπελίντα Μπέντσιτς και ο Τυνήσιος Ονς Τζαμπέρ βρέθηκαν θετικοί μετά τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια του U.S. Open Έμα Ραντουκάνου βρέθηκε θετική στο Άμπου Ντάμπι πριν από τη διοργάνωση και αποχώρησε, ενώ ο προπονητής του Ναδάλ, Κάρλος Μόγια, προσβλήθηκε επίσης από τον κορονοϊό.

Ο 24χρονος Ρούμπλεφ, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι έχει απομονωθεί και έχει ελάχιστα συμπτώματα: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Βαρκελώνη και δυστυχώς βγήκα θετικός στην Covid-19», είπε ο Ρώσος. «Είμαι σε απομόνωση και ακολουθώ όλα τα πρωτόκολλα υπό την επίβλεψη γιατρών. Όπως γνωρίζετε, είμαι πλήρως εμβολιασμένος και προετοιμαζόμουν για τουρνουά, ATP Cup και Australian Open. Τώρα πρέπει να αναρρώσω και θα πάω στη Μελβούρνη μόνο όταν θα είναι ασφαλές για όλους.»

Το Australian Open θα διεξαχθεί στο Melbourne Park από τις 17 Ιανουαρίου. Ο Ρούμπλεφ ήταν μέρος της ρωσικής ομάδας που κέρδισε το ATP Cup ανδρών φέτος και είχε συμπεριληφθεί στην ομάδα για την επερχόμενη έκδοση στο Σίδνεϊ, που ξεκινά το Σάββατο.