Τένις: Ο Ζβέρεφ κορυφαίος Γερμανός αθλητής του 2021

Την πολύ σημαντική διάκριση του κορυφαίου αθλητή της Γερμανίας για το 2021 έκανε δική του ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αποτελώντας μόλις τον τρίτο τενίστα που λαμβάνει αυτό το βραβείο στη χώρα και πρώτο μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Τένις: Ο Ζβέρεφ κορυφαίος Γερμανός αθλητής του 2021

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αναδείχθηκε κορυφαίος Γερμανός αθλητής για το 2021 και μπήκε στο κλειστό κλαμπ των τενιστών που έχουν κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο.

Μετά τους Μπόρις Μπέκερ (1985, 1986, 1989, 1990) και Μίκαελ Στιχ (1991), έγινε ο τρίτος Γερμανός τενίστας που φτάνει στη συγκεκριμένη σπουδαία διάκριση. Μάλιστα το κατάφερε 30 χρόνια μετά την τελευταία φορά που τενίστας κατέκτησε το βραβείο.

Ο 24χρονος διένυσε φοβερή σεζόν, κατακτώντας έξι τίτλους, συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ με ένα ντεμαράζ εξαιρετικών εμφανίσεων από το καλοκαίρι και έπειτα κατάφερε να τερματίσει στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για πολύ άσχημους λόγους μέσα στη χρονιά (κατηγορήθηκε για κακοποίηση από την πρώην σύντροφό του Όλια Σαρίποβα), ο Ζβέρεφ δεν πτοήθηκε αγωνιστικά και έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό στο κορτ, ολοκληρώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη χρονιά.

Στα βραβεία εμφανίστηκε με τη νέα του σύντροφο, την 32χρονη ηθοποιό Σοφία Τομάλα. Άξιο αναφοράς ότι μέσα στο 2021 έγινε και για πρώτη φορά πατέρας, μιας και η πρώην σύντροφός του Μπρέντα Πατέα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι.

Πηγή: tennis24