Σάκκαρη: «Η μητέρα μου με ενέπνευσε και με έκανε να πιστέψω στους στόχους μου»

Η Μαρία Σάκκαρη περιέγραψε τη φετινή εξαιρετική σεζόν στο «Players voice» του Eurosport.

Σάκκαρη: «Η μητέρα μου με ενέπνευσε και με έκανε να πιστέψω στους στόχους μου»

Για το εξαιρετικό για εκείνη 2021, μίλησε η Μαρία Σάκκαρη στο Eurosport. Στη στήλη «Players voice».

Αναλυτικά όσα ανέφερε η Σάκκαρη:

«Πριν αρχίσει η σεζόν θα έλεγα ότι μερικές φορές ήμουν σκληρή με τον εαυτό μου και αρνητική. Φέτος, με την βοήθεια των σωστών ανθρώπων συγκεντρώθηκα περισσότερο στα θετικά και έκανα καλές σκέψεις. Αυτό επηρέασε και τα αποτελέσματά μου, οπότε το να είσαι καλός με τον εαυτό σου, είναι πάντα καλή ιδέα. Σ’ αυτό εστίασα περισσότερο φέτος, στο να προσαρμόσω την συμπεριφορά μου, που οδήγησε σε βελτίωση.

Υπήρχε όμως μία συγκεκριμένη στιγμή στο Roland Garros που νομίζω ήταν το σημείο που όλα γύρισαν. Θυμάμαι να νοιώθω καλά με το παιχνίδι μου, αλλά το ματς με την Μέρτενς ήταν το κλειδί (για την συνέχεια). Ηταν πιθανότατα το καλύτερό μου φέτος και το ότι το κέρδισα μου έδωσε εμπιστοσύνη.

Έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πορεία μου στο τουρνουά και ο ημιτελικός ήταν μια μεγάλη στιγμή για την καριέρα μου. Εκεί δεν πήγαν τα πράγματα όπως ήθελα ενώ είχα match point. Ακόμη με πληγώνει τώρα που το σκέφτομαι. Αλλά ήταν ένα πολύτιμο μάθημα και κάτι που μπορεί να με κάνει καλύτερη και πιο δυνατή. Μπορεί να συμβεί στον καθένα (να χάσει ματς ενώ είναι σε match point ο ίδιος), δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Την επόμενη φορά θα είμαι πιο προετοιμασμένη.

Ξέρω ότι ο προπονητής μου (Τομ Χιλ) θέλει να γίνω λίγο πιο αλαζονική στο παιχνίδι μου. Αλλά νομίζω ότι θέλει να πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου ουσιαστικά και αυτό είναι αλήθεια (πως πρέπει να κάνω). Οι δύο ημιτελικοί μου σε Grand Slam έδειξαν πως αν κάνω σωστά κάποια πράγματα, τα αποτελέσματα θα έρθουν και θα βοηθήσουν στο να ανεβάσω την αυτοπεποίθησή μου και το τι πιστεύω πως είμαι ικανή να πετύχω.

Δουλεύω και με ψυχολόγο που πραγματικά με ξέρει και με βοηθά να βρίσκω τρόπους να χτίζω αυτοπεποίθηση χωρίς να συμβαίνει αυτό στηριζόμενο στα αποτελέσματα.

Η θέση μου στην κατάταξη αντικατοπτρίζει όλα αυτά που έγιναν φέτος. Το να έχω αυτή την άνοδο στην συγκεκριμένη ηλικία, δείχνει την διαφορετικότητα στην ψυχολογία μου. Όταν είσαι νέα νιώθεις ατρόμητη. Στα 26 είσαι πιο ώριμος άνθρωπος και χειρίζεσαι διαφορετικά τα πράγματα. Το να είμαι η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει στο Top10 είναι τεράστια υπόθεση για μένα, την οικογένειά μου και την πατρίδα μου και με τον Στέφανο να είναι στο Top 10 επίσης, είναι κάτι σπουδαίο για την Ελλάδα.

Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν έχεις πολλούς τενίστες τους οποίους μπορείς να αντιγράψεις για να κάνεις βήματα για την κορυφή. Βέβαια, είχα την μητέρα μου που με ενέπνευσε και με έκανε να πιστέψω στους στόχους μου. Είναι στο πλευρό μου από τα 6 μου που άρχισα να παίζω τένις και με βοήθησε στο να φτάσω στο σημείο που βρίσκομαι τώρα».

Ήθελα στην off-season να ξεκουραστώ και να μην κάνω απολύτως τίποτα. Να αποφύγω τα ταξίδια και να κάνω τα πλάνα μου για τη νέα σεζόν. Δεν έχω συγκεκριμένους στόχους, απλά θέλω να γίνω μία ακόμη καλύτερη version του εαυτού μου».