Κίνδυνος για το Australian Open

Σε κίνδυνο έχει τεθεί η διεξαγωγή του Australian Open, καθώς σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους διοργανωτές.

Κίνδυνος για το Australian Open

Το πρώτο από τα τέσσερα κορυφαία Grand Slam του τένις είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί στις 30 του ίδιου μήνα, ωστόσο, κανείς, πλέον, δεν μπορεί ν΄ αποκλείσει τίποτα, μετά και την παράταση που έλαβε κατά 2 εβδομάδες (έως τις 15 Δεκεμβρίου) το κλείσιμο των συνόρων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, μετά από έκτακτη σύσκεψη ανακοίνωσε ότι το άνοιγμα των συνόρων δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη (1/12), όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, αλλά θα παραταθεί κατά τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, μετά και την εμφάνιση της παραλλαγής «Όμικρον».

Αυτό σημαίνει πως έως τα μέσα του ερχόμενου μήνα κανείς δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στην «χώρα των καγκουρό», ενώ δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την τροπή που θα πάρει η κατάσταση στο διάστημα αυτό κι εφόσον δεν υπάρχει εξομάλυνση της κατάστασης δεν θα πρέπει ν΄ αποκλειστεί και νέα περάταση στο... λουκέτο.

Στην ΑΤΡ και στην WTA έχει σημάνει συναγερμός, μιας και την 1η Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη του πρώτου σημαντικού event της νέας σεζόν στο Σίδνεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ