WTA Finals: Ιστορικός θρίαμβος της Μουγκουρούθα, 2-0 την Κονταβέιτ!

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα επικράτησε με 6-3, 7-5 της Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό, κατακτώντας το πρώτο WTA Finals στην καριέρα της και το πρώτο στην ιστορία της Ισπανίας, ενώ ανέβηκε και στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

WTA Finals: Ιστορικός θρίαμβος της Μουγκουρούθα, 2-0 την Κονταβέιτ!

Ονειρεμένη βραδιά για την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στη Γουαδαλαχάρα. Η Ισπανίδα τενίστρια στον τελικό επικράτησε με 2-0 της Ανέτ Κονταβέιτ και κατέκτησε το πρώτο WTA Finals τίτλο της καριέρας της.

Με 6-3, 7-5 η Μουγκουρούθα νίκησε την Εσθονή, χάρισε το πρώτο WTA Finals για την Ισπανία σε επίπεδο γυναικών, ενώ ανέβηκε από το Νο5 στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος της 28χρονης τενίστριας και τρίτος πιο σημαντικός, μετά τα δύο Grand Slam σε Roland Garros (2016) και Wimbledon (2017).

Η Μουγκουρούθα είναι η μοναδική τενίστρια που κέρδισε την Κονταβέιτ τον τελευταίο μήνα και μάλιστα δύο φορές, αφού το έκανε και στη φάση των ομίλων του WTA Finals, βάζοντας τέλος στο σερί 12 νικών της υπερφορμαρισμένης Εσθονής.

«Νιώθω πολύ χαρούμενη γιατί στην αρχή του τουρνουά δυσκολεύτηκα αλλά μετά κατάφερε να το διαχειριστώ καλά. Σημαίνει πολλά για μένα να κατακτήσω ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, στη Λατινική Αμερική, εδώ στο Μεξικό. Είναι ότι καλύτερο», δήλωσε η Ισπανίδα πρωταθλήτρια.