Φέντερερ: Δεν μετέχει στο Australian Open, στόχος το Wimbledon - «Πιστεύω ακόμα»!

Ο Ρότζερ Φέντερερ ενημέρωσε πως δεν είναι σε θέση να προλάβει το Australian Open του προσεχούς Ιανουαρίου. Στόχος του να συμμετάσχει στο Wimbledon το καλοκαίρι του 2022.

Φέντερερ: Δεν μετέχει στο Australian Open, στόχος το Wimbledon - «Πιστεύω ακόμα»!

Δυσάρεστα, αλλά όχι μη αναμενόμενα, είναι τα νέα για τους φίλους του Ρότζερ Φέντερερ σχετικά με την επιστροφή του στα κορτ. Όπως ενημέρωσε ο ίδιος την Τετάρτη (17/11), η συμμετοχή του στο επερχόμενο Australian Open τον Ιανουάριο «δεν είναι ρεαλιστική».

Ο μεγάλος Ελβετός είχε επανέλθει στη δράση το 2021 ύστερα από απουσία περίπου ενός χρόνου λόγω τραυματισμού στο γόνατο, με σχετική επιτυχία σε Roland Garros και Wimbledon, πριν τεθεί ξανά στα... πιτς εξαιτίας του ίδιου προβλήματος.

Στην ηλικία των 40 ετών πλέον, η αποθεραπεία για τέτοιου είδους σοβαρούς τραυματισμούς δεν είναι εύκολη υπόθεση, κάτι που ζει στο... πετσί του ο άλλοτε «βασιλιάς» του αθλήματος και κάτοχος των περισσότερων τίτλων Grand Slam σε επίπεδο ανδρών (20) μαζί με τους Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Θα εκπλαγώ πραγματικά αν καταφέρω να αγωνιστώ στο Wimbledon. Η Αυστραλία απλά δεν είναι καν επιλογή αυτή τη στιγμή. Αλλά αυτό δεν με εκπλήσσει», έγραψε αρχικά στο διαδίκτυο ο «μαέστρος», για να συνεχίσει:

«Οι γιατροί μου λένε ότι θα είμαι σε θέση να κάνω ελαφρύ τρέξιμο τον Ιανουάριο. Μετά, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, θα είμαι σε θέση να ξεκινήσω εκ νέου πραγματική προπόνηση στο τένις».

Παρότι ταλαιπωρημένος από συνεχείς τραυματισμούς και διανύοντας το 40ό έτος της ηλικίας του, ο «Φέντεξ» δε δείχνει πάντως να πτοείται. Γνωρίζει ότι η πιθανότητα να φτάσει ξανά σε κάποιον τελικό Grand Slam είναι μικρή, όμως ο ίδιος εξακολουθεί να έχει πίστη:

«Ο κόσμος μου δεν θα... καταρρεύσει αν δεν αγωνιστώ ξανά σε τελικό Grand Slam. Όμως είναι το απόλυτο όνειρό μου. Πιστεύω ακόμα σε αυτό. Πιστεύω σε τέτοιου είδους "θαύματα"», δήλωσε χαρακτηριστικά.