Ο Νικ Κύργιος ζητά την ματαίωση του Australian Open το 2022

Ο Νικ Κύργιος ζήτησε να ακυρωθεί το Grand Slam την επόμενη χρονιά, ως ένδειξη σεβασμού στους κατοίκους της Μελβούρνης, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποστούν πολλαπλά lockdown λόγω του COVID-19 τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας.

Ο Νικ Κύργιος ζητά την ματαίωση του Australian Open το 2022

«Δεν νομίζω ότι το Australian Open πρέπει να γίνει, μόνο για τους ανθρώπους στη Μελβούρνη – πρέπει να στείλετε ένα μήνυμα», είπε ο Κύργιος στο No Boundaries podcast του.

«Πόσο καιρό έμεινε η Μελβούρνη σε lockdown; 275 μέρες ή κάτι τέτοιο». Ο Πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους, εμμένει στην άρνησή του να χορηγήσει εξαιρέσεις σε μη εμβολιασμένους αθλητές, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Australian Open της επόμενης χρονιάς. Αυτό δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με την παρουσία ορισμένων, όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αρνείται να αποκαλύψει την κατάσταση του εμβολιασμού του. Όμως ο Κύργιος, ο οποίος έχει επικριτικές απόψεις για την απερισκεψία του Τζόκοβιτς καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έδειξε δείγμα συμπάθειας προς το Νο1 του κόσμου και περιέγραψε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους παίκτες του τένις ως «ηθικά λάθος».

«Ο γεννημένος στη Μελβούρνη σταρ του ΝΒΑ και των Μπρούκλιν Νετς Ίρβινγκ... Τύποι σαν κι αυτόν, Νόβακ, έχουν δώσει τόσα πολλά, έχουν θυσιάσει τόσα πολλά. Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, πάνω στους οποίους είναι στραμμένα εκατομμύρια βλέμματα. Απλώς πιστεύω ότι είναι ηθικά λάθος να αναγκάζουμε κάποιον να εμβολιαστεί. Εγώ έχω εμβολιαστεί πλήρως, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αναγκάσουμε κάποιον να εμβολιαστεί για να μπορέσει να έρθει να αγωνιστεί εδώ», είπε μεταξύ άλλων ο Κύργιος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι οι αθλητές του τένις θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις για COVID-19 κάθε μέρα.

«Στις ΗΠΑ ξέρω ότι κάνουν rapid tests, κάτι που αναμένεται και στην Αυστραλία. Είναι 85% το ποσοστό επιτυχίας. Περιμένεις 15 λεπτά και μετά επιτρέπεται να αγωνιστείς». Να σημειωθεί ότι το Australian Open είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Μελβούρνη τον ερχόμενο Ιανουάριο.