ATP Finals: Ήττα Τσιτσιπά στην πρεμιέρα από τον... πυραυλοκίνητο Ρούμπλεφ (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα του στο τουρνουά ATP Finals απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, με τον Ρώσο να επικρατεί 2-0 σετ (6-4, 6-4).

ATP Finals: Ήττα Τσιτσιπά στην πρεμιέρα από τον... πυραυλοκίνητο Ρούμπλεφ (vids)

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα φετινά ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ αποδείχθηκε αξεπέραστο για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, καθώς ο Ρώσος με εξωπραγματικό σερβίς (κυρίως στο πρώτο σετ) επικράτησε καθαρά με 6-4, 6-4.

Στο πρώτο σετ του αγώνα, έγινε πολύ γρήγορα ξεκάθαρο ότι οι πιθανότητες του Τσιτσιπά για κάποιο μπρέικ στο σερβίς του Ρώσου ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές. Ο Ρούμπλεφ πέρασε 23/25 πρώτα σερβίς στο σετ (ποσοστό 92%), κερδίζοντας μάλιστα ένα από τα γκέιμ σε λιγότερο από ένα λεπτό (!).

Στο δεύτερο το σερβίς του Ρώσου δεν δούλεψε μεν τόσο υποδειγματικά, ωστόσο ήταν επαρκές για να του δώσει τη νίκη, καθώς ο ίδιος κατάφερε να κάνει ξανά το μπρέικ που χρειαζόταν στον Στέφανο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας άσος δεν είχε καμία ευκαιρία για μπρέικ σε ολόκληρο το παιχνίδι (!), ενώ ο Ρούμπλεφ είχε 2/7 μπρέικ πόιντς.

Με τη νίκη αυτή ο Ρώσος ισοφάρισε σε 4-4 τις αναμετρήσεις του με τον Τσιτσιπά, παρότι ο Έλληνας πρωταθλητής είχε επικρατήσει στα τρία από τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια τους. Να σημειώσουμε, εξάλλου, ότι το «παρών» στο κορτ του Τορίνο έδωσε και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μάλιστα γνώρισε την αποθέωση από το κοινό!